Mustafa Köylü

Araştırmacı, Yazar

Doğum
Eğitim
Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi

Din eğitimi uzmanı, araştırmacı-yazar. 1962, Ovabaşı köyü / Gümüşhacıköy / Amasya doğumlu. 1980 yılında Amasya İmam Hatip Lisesinden, 1985’te de Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlâhiyat Fakültesinden mezun oldu. Bir yıl sonra aynı fakülteye Din Eğitimi Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 1989 yılında “Din Görevlilerinin Mesleki Problemleri” konulu teziyle yüksek lisansını tamamladı. 1993 yılında doktora eğitimi için Amerika Birleşik Devletlerine gönderildi. Dil kursunu Ohio State Üniversitesinde tamamladıktan sonra, Dayton, OH’da bulunan University of Dayton ile United Theological Seminary’da “Theological Foundations of Peace Education in Islam: Towards An Educational Theory and Practice” adlı teziyle 1997 yılında doktorasını tamamlayarak Türkiye’ye döndü. 1998’de yardımcı doçent, 2000 yılında doçent oldu. 2002 yılında Felsefe ve Din Bilimleri Bölümünde “Psiko-Sosyal Açıdan Dini İletişim” konulu teziyle ikinci doktorasını tamamladı.  

Makaleleri Din Öğretimi Dergisi, OMÜ İlâhiyat Fakültesi Dergisi, Diyanet İlmi Dergi, Din Eğitimi Araştırmaları Dergisi, Değerler Eğitimi Dergisi, Kur’ân Mesajı İlmi Araştırmalar Dergisi gibi dergiler ile yabancı dilde yayın yapan dergilerde yayımlandı. Alanıyla ilgili sempozyumlara katılarak bildiriler sundu.

ESERLERİ:

Din Görevlilerinin Mesleki Problemleri (Amasya ve Çorum Alevi-Bektaşi Köyleri Üzerine Bir Araştırma, 1998), Yetişkin Din Eğitiminin Teorik Temelleri (2000), Çağdaş Batı ve İslâm Düşüncesinde Dinler Arası Diyalog (2001), Islam and Its Quest for Peace: Jihad (2003), Psiko-Sosyal Açıdan Dini İletişim (2003).

HAKKINDA: Dinler Arası Yakınlaşmayı Sağlayacak Kurumsal Çalışmalar: Diyalog mu Polemik mi? (Virgül, sayı: 49, Mart 2002).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör