Mustafa Kaya

Eğitimci, Yazar, Şair

Doğum
-
Eğitim
Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi

Eğitimci, şair ve yazar. Söğütlü köyü / Kilis doğumlu. Çocukluğu köyde geçti. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Kilis’te tamamladı. Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesinden mezun (1986) olduktan sonra, Afyon, Muş-Varto ve Kilis’te öğretmenlik yaptı. Kilis’te Kamu Çalışanları Vakfı başkanlığı, Türk Eğitim Sendikası ve Türkiye Kamu Sendikası il başkanlıklarında bulundu. Öğretmenlik mesleğini 2000 yılından itibaren Ankara’da sürdürdü.

Şiirleri İrfan, Kent, Aksu, Türk Edebiyatı gibi gazete ve dergilerde yayımlandı. Ayrıca aynı dergilerde tarih, bilim tarihi, dinler tarihi, mitoloji, sanat ve sanat tarihi, dünya klâsikleri üzerine eleştirileri ve makaleleri yayımlandı. Roman ve hikâye çalışmaları da olan kaya, müzik ve resimle de uğraştı. 2006 yılına kadar üç kişisel yağlı boya resim sergisi açtı. “Kilis Büyükleri” konulu elli adet yağlı boya tablodan oluşan çalışması ile Türk tarihini nazım biçiminde destanlaştırdığı Türk’ün Destanı Hakanname adlı eseri alanlarında yapılan ilk çalışmalardır. Türkiye Yazarlar Birliği, Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı, Türkiye Çocuk Edebiyatçıları Derneği (başkan yardımcısı) üyesidir.

ESERLERİ (Şiir):

Kara Sevda (1997), Türk’ün Destanı Hakanname (2004).

HAKKINDA: Hüseyin Yurdabak / Şiirle Yaşayanlar – Şiir Antolojisi III (2004) - Edebiyatımızda Ankara-Kale Şiir Yıldızları (2005).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör