Hayrünnisa Gül

Cumhurbaşkanı Eşi

Doğum
Eğitim
Çemberlitaş Kız Lisesi

Türkiye Cumhuriyeti’nin 11. cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi. 1965, Beşiktaş / İstanbul doğumlu olup, aslen Kayserilidir. İstanbul Beyazıt Koca Ragıp Paşa İlkokulu ve Çemberlitaş Kız Lisesi’nde okudu. 1980 yılında Abdullah Gül ile evlendi. 2002 yılında Başbakan eşi oldu. 28 Ağustos 2007 tarihinde Cumhurbaşkanı eşi olarak Çankaya Köşkü’nün ev sahibeliğini yapmaya başladı.

Sosyal faaliyetlere önem veren Hayrünnisa Gül, Engelli çocukların eğitim görebileceği ve sosyal hayatın her alanında etkin olabileceği konusunda toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçlayan Eğitim Her Engeli Aşar Projesi’ni destekledi. Bu projenin hamisi olarak Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'ne konuşmacı olarak davet edildi ve 7 Ekim 2010 tarihinde Avrupa Konseyi üyesi 47 ülkenin parlamenterlerinin hazır bulunduğu Genel Kurul’a hitap etti. “81 İlden 81 Yıldız” Projesi ile her ilde valiliklerce belirlenen derslerinde ve sporda başarılı ancak maddi imkânları yeterli olmayan gençleri himayesine aldı.

Toplumda kitap okuma bilincinin geliştirilmesi, çocuklara ve gençlere okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla İstanbul, Şanlıurfa ve Kayseri’de Konuşan Kitap Şenlikleri düzenlenmesine öncülük etti. Türkiye genelinde seçilen okullara, bilgisayardan yazıcıya, projeksiyon cihazından akıllı tahtaya kadar her türlü bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanıldığı bilişim sınıfları yapılmasını amaçlayan Bilişim Teknolojisi Sınıfları Projesi’nin yürütülmesini sağladı. Proje kapsamında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarında tespit edilen ihtiyaçlar çerçevesinde, emekli öğretmenlerin gönüllü çalışmalarını amaçlayan Emekliyiz Gönüllüyüz Projesi’ni destekledi.

Hayırsever ve mütevazi ve dindar kişiliğiyle tanınan, Hayrünnisa Gül; Ahmet Münir (1983), Kübra (1985) ve Mehmet Emre (1991) olmak üzere üç çocuk annesidir.

HAKKINDA: www.tccb.gov.tr

 

 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör