Halenur Kor

Şair

Doğum
08 Şubat, 1949
Burç

Şair. 8 Şubat 1949, Samsun doğumlu. Müzik, resim ve edebiyatla uğraşan bir aile ortamında yetişti. Subay olan eşinin atandığı yerlerden biri olan Sivas’ta açtığı işyerinde kurslar düzenleyerek kadın ve genç kızlara kumaş boyama, çeyiz hazırlama dersleri verdi. Bazı yardım derneklerine el sanatları ile katkıda bulundu. Kendisi de kumaş boyama sergileri açtı. Çalışmalarını İstanbul’da sürdüren Kor, Türk sanat müziği dalında beste çalışmaları da yaptı. 

Şiir, hikâye ve yazıları Yesevi, Erciyes MEV, Simav Anadolu, Yaba, Yeni Ozanlar dergileri ile Mehmetçik, Ekspres, Türkiye gazetelerinde yayımlandı. Pera Palas, Şiir İkindileri, Çanakkale ve 2000 Yılı Atatürk Türkiyesi şairler antolojileri ile İstanbul Büyükşehir Belediyesinin çıkardığı İstanbul Şiirleri - Yazıları ile  Meşhur Şiirler kitabında yer aldı. Şiirleri ayrıca radyo ve televizyonlarda seslendirildi. Çeşitli ödüllere layık görüldü.

“Hâlenur Kor, hem hayatın, hem de şiirin çilesini çekmiş ızdırabını yaşamış bir şairdir. Bilgi ve sanat tezgahında dantel dantel dokuduğu şiirler de, gerek teknik, gerekse mana ve ahenk bakımından son derece mükemmeldir.” (Abdullah Satoğlu)

ESERLERİ (Şiir):

Gönlüme (1985), Yalnızlığın Sesi (2003).

HAKKINDA: Müjgan Üçer / Şair ve Sanatkar Bir Anne: Hâlenur Kor (Erciyes, Mart 1990), Gülpınar (Mayıs 2003) Çağrı (Ağustos 2003), Ahmet Özdemir / Kitap Rafından: ‘Yalnızlığın Sesi’ (Bizim Gazete, 22.11.2003), Sadettin Kaplan / Neva Telinden ‘Yalnızlığın Sesi’ (Size, Mayıs 2003), Mustafa Kuşçuoğlu / ‘Yalnızlığın Sesi’ (Haberde Ekspres, Haziran 2003), Abdullah Satoğlu / Hüzün Şairi Hâlenur Kor ve ‘Yalnızlığın Sesi’ (Erciyes, 310, Ekim 2003), Defne dergisi (Eylül 2003). 

SÜZÜLÜP DE GEL

Sıcacık kollarından yaz gecesinin

Süzülüp de gel serin sulara.

Deniz sevsin seni,

Ay görsün seni.

 

Tatlı bir ürperiş duy mavi sularda,

Seni kucaklayan şu dalgalarda,

Mavi sarsın seni,

Su bilsin seni.

 

Ay ışığında yürü ıslak kumlarda,

Gecenin meltemi okşasın seni.

Bu gece Marmara'nın serin koynunda

Deniz sevsin seni,

Ay görsün seni...

 

(1989, Gemlik)

 

(Yalnızlığın Sesi, 2003)

 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör