Haldun Eroğlu

Tarih Araştırmacısı, Araştırmacı

Doğum
24 Mart, 1971
Eğitim
Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü
Burç

Tarih araştırmacısı. 24 Mart 1971, Fatsa / Ordu doğumlu. Fatsa Lisesi, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü (1994) mezunu. Yüksek lisansını “Siyasetnâmedeki Bilgilerin Selçuklu Dönemindeki Olaylar ile Karşılaştırılması” adlı tezle (1997) ve doktorasını Osmanlı İmparatorluğunda Şehzadelik Kurumu” teziyle (2003) Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Genel Türk Tarihi Anabilim Dalında tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü Genel Türk Tarihi Anabilim Dalında araştırma görevlisi (1998-2003), Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalında öğretim görevlisi ve sonra öğretim üyesi (doçent) olarak çalıştı. Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı başkanlığı yaptı.

Makaleleri, OTAM, Türkler, Kafalı Armağanı, Folklor Edebiyat, Hacettepe Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Dergisi, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Dergisi, , Manas Üniversitesi Sosyal Bilimler kitap ve dergilerinde yayımlandı.

ESERLERİ:

Atatürk’ün Okuduğu Kitaplar (Osmanlıcadan günümüz Türkçesine, Bekir Koç ile, 2002), Osmanlı Devletinde Şehzadelik Kurumu (2004), Moğolistan’daki Türk Anıtları Projesi 2003 Yılı Çalışmaları (ortak, 2005).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör