Hakan Aytekin

Senaryo Yazarı, Yönetmen, Araştırmacı, Yazar

Doğum
19 Ocak, 1961
Eğitim
Ankara Üniversitesi Basın ve Yayın Yüksek Okulu
Burç

Senarist, yönetmen, araştırmacı-yazar. 19 Ocak 1961, Ankara doğumlu. Ankara Üniversitesi Basın ve Yayın Yüksek Okulu (1984) mezunu. Yüksek lisansını (2004) Marmara Üniversitesi SBE’de “Belleğin Peşindeki Sözlü Tarih, Sözlü Tarihin Peşindeki Belgesel Sinema” başlıklı teziyle tamamladı. Birçok sinema ve belgesel filminde senarist ve yönetmen olarak yer aldı. 

MTV, BRT ve özel üniversitelerin radyo televizyon yayıncılığı bölümlerinde çalıştı. Maltepe Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. 

Makaleleri İstanbul, Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi, Belgesel Sinema, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi dergilerinde; öykü ve denemelerini Hayalet Gemi’de yayımladı. 

Kültür Bakanlığı Senaryo Yarışması (1981) Çocuk Dalında birincilik, Sedat Simavi Ödülleri TV Dalı özel ödülü (2000), II. Altın Safran Belgesel Film Festivali Profesyonel Kategoride ikincilik ödüllerini aldı. 

AÜ İletişim Fakültesi Mezunları Vakfı, ÇEKÜL, Belgesel Sinemacılar Meslek Birliği üyesidir.

ESERLERİ:

1997: 2000 Yılına Doğru Türk Sporu ve Beşiktaş (ed., 1997), 

Taşların ve Düşlerin Kenti: Diyarbakır - The City of Stones and Dreams: Diyarbakır (2004).       

KAYNAK: İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (2006, gen. 2. bas. 2007).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör