Muharrem Aslan

Şair

Doğum
15 Haziran, 1962
Eğitim
Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İş İdaresi Bölümü
Burç

Şair. 15 Haziran 1962, Mersin doğumlu. İlk ve ortaöğrenimini Mersin’de yaptı. Tarsus Endüstri Meslek Lisesini bitirdikten sonra, 1986 yılında, Anadolu Üniversitesi AÖF İş İdaresi Bölümünden mezun oldu. Öğrencilik dönemindeki çalışmaları dışında, muhasebecilik ve şirketler topluluğunda koordinatörlük yaptı. Halkevi, İnsan Hakları Derneği ve Muhasebeciler ve Müşavirler Odası gibi sivil toplum örgütlerinde görev aldı. Bir süre sonra gördüğü baskılar nedeniyle Türkiye’yi terk etmek zorunda kaldı. Londra’ya yerleşerek, İngiltere’de düzenlenen bir çok kültür, sanat ve şiir etkinliğinde sorumluluk üstlendi.

İlk şiirlerini 1978 yılında yazdı, 1981 yılından itibaren de çeşitli dergilerde yayımlamaya başladı. Başka Aşk, Mısralık (Kıbrıs) ve  Betik (Almanya) dergilerinin temsilciliklerini yaptı. Bazı şiirleri Richard Mc Kane ve Ruth Christie tarafından İngilizceye çevrildi.

“Bütün Aşkların İntihar adlı yeni seçkisiyle Muharrem Aslan, yaşadığı toplumdaki insanın hayatını şiirsel bir dille anlatıyor. Bir yandan da dünyadaki ezilenlerin yanında yer alıp, insanlık sevgisi ile beşeri aşk arasındaki bağlamı görüyor. O da, insanlık sevgisinin, beşeri aşkın doğal bir uzantısı, bir sonucu olduğuna inanıyor. Beşeri aşk, bir insanın başka bir insana duyduğu aşk, bu kitabın ana konusudur. (…)

“Bilince sahip insanoğlunun, en güzel manzume olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.” (Laurent Mignon)

ESERLERİ (Şiir):

Yargılayan Şiirler (1993), Sevgi Sevgi Sevgi (1994), Şafağın Dili (1996), Bütün Aşkların İntihar (2000).

HAKKINDA: Muharrem Aslan / Bütün Aşkların İntihar (2000).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör