Ramazan Gözen

Siyaset Bilimci

Doğum
14 Aralık, 1965
Eğitim
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü
Burç

Siyaset bilimci. 14 Aralık 1965, Denizli doğumlu. AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü (1987) mezunu. Yüksek lisansını İngiltere’de University of Reading Graduate School of European and International Studies’de (1989) “The Evolution of Turkey’s Relations with NATO and the European Community” adlı tezle, doktorasını yine İngiltere’de University of Reading Department of Politics’te “An Analysis of Turkey’s Decision to Close the Oil Pipelines in the Gulf Crisis, 1990-1991: From Procrastination to Co-operation” adlı tezle (1994) tamamladı. 1998’de doçent oldu. Kırıkkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyeliği, kurucu bölüm başkanlığı (1994-2000), Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyeliği, bölüm başkanlığı, değişik kurul üyelikleri (2000-2004), Çankaya Üniversitesi İİBF Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyeliği (2004-) görevlerini yürüttü.

Makalelerini bazı İngilizce yayınlarda, Demokrasi Platformu, Karizma, Liberal Düşünce, Yeni Türkiye, İlim ve Sanat, Yeni Forum, İşletme ve Finans dergilerinde; Küreselleşme, İslam ve Türkiye, Türk Dış Politikasının Analizi, Uluslararası Örgütler ve Türkiye, Modernite, Globalizm ve Ulus-Devlet: Uluslararası İlişkilerde Teori ve Yaklaşımlar, Kim Bu Özal?- Siyaset İktisat Zihniyet, 21. Yüzyılın Eşiğinde Türk Dış Politikası, Türk Dış Politikasında Gelenek ve Değişim kitaplarında ve Türkler’de yayımladı. Atılım ve Çankaya üniversitelerinde jüri üyeliği, tez danışmanlığı, fakülte yönetim kurulu ve kurul üyeliği yaptı. Çeşitli konferans ve panellerde çok sayıda bildiri sundu. Çeviri yaptı. 5. Hafta, Zaman, Radikal, Türkeli, Turkish Daily News, Yeni Yüzyıl gazetelerinde yazılar yazdı.

ESERLERİ:

ARAŞTIRMA: Amerikan Kıskacında Dış Politika: Körfez Savaşı, Turgut Özal ve Sonrası (2000), Türkiye’nin Dış Politika Gündemi: Kimlik, Demokrasi, Güvenlik (derleme, ortak, 2001), Turkey’s Delicate Position between NATO and the ESDP (2003), Uluslararası İlişkiler Sonrası: Çoğulculuk, Küreselleşme ve 11 Eylül (2004).

ÇEVİRİ (Türkçeden İngilizceye): The Ottoman State Organization in the Classical Period (Yusuf Halaçoğlu’ndan, Klasik Dönemde Osmanlı Devlet Teşkilatı, 2002).

HAKKINDA: İdris Bal / 21.Yüzyılın Eşiğinde Türk Dış Politikası (2001).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör