Muhammed Sıddık Şeyhanzade

Yayıncı, Araştırmacı, Yazar

Doğum
Ölüm
05 Temmuz, 2017
Eğitim
Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi
Diğer İsimler
Muhammed Sıddık Dursun (asıl adı)

Araştırmacı-yazar, yayıncı, Med Zehra Vakfı Kurucusu ve Onursal Başkanı (D. 1948, Bingöl - Ö. 5 Temmuz 2017, İstanbul). Asıl adı M. Sıddık Dursun’dur. Ortaöğrenimini Bingöl Lisesinde tamamladı. Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesini bitirdikten (1976) sonra yayıncılık yaptı. Tenvir Neşriyat’ı kurarak Bediüzzaman Said Nursi’nin eserlerini çıkardı. Makalelerini, sahibi ve yayın yönetmeni olduğu Dâvâ dergisinde yayımladı.

Bir süredir akciğerinde enfeksiyon bulunan, böbrekleri vazifesini yapamadığı için diyalize giren Muhammed Sıddık Şeyhanzade İstanbul'daki bir hastanenin yoğun bakımında tedavi görürken, 5 Temmuz 2017 günü, saat 17.45'te vefat etti.

Cenazesi 6 temmuz 2017 günü Üsküdar Karacaahmet Şakirin Camiinde öğle namazı ardından, Bingöl'e gönderildi. Yakınları, M. S. Sıddık Şeyhanzade'nin, 7 Temmuz 2017 Cuma günü Cuma namazı ardından Bingöl Asri Mezarlığında toprağa verileceğini açıkladılar

 

Sıddık Şeyhanzade Bediüzzaman ve eserleri ile tanışmasını şu cümlelerle anlatmıştı:

 

"Üstad Bediüzzaman Said Nursi hazretleri hayatta iken 1958'de Risale-i Nur'la tanışmak nasip oldu. 50 yıllık hayatımın tamamını nur hizmetine vakıf etmiş ve bunu söylemek tahdisi nimet olarak izhar etmek bir şükür vesilesidir. Bütün hayatım boyunca nur mirasına sahip çıkmak ve onu Bediüzzaman hazretlerinin bıraktığı gibi gelecek nesillere taşımak en büyük gayem olduğunu beni yakinen tanıyanlar bilirler. Hiç bir vakit Risale-i Nurlar'ı sufli emellere maddi manevi hiç bir şeye alet etmenin caiz olmadığını bahusus bu nur hizmetine gönül verenler bilirler."

Nurculuğun Tarihçesi (2003) adlı bir eseri vardır.

KAYNAKÇA: İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (2. bas., 2009), Sıddık Şeyhanzade Ağabey Hakk'ın rahmetine kavuştu (yeniakit.com.tr, 5 Temmuz 2017).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör