Mehmet Ali Aksakal

Sanat Eğitimcisi, Ressam

Doğum
20 Mart, 1975
Eğitim
Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi bölümü
Burç

Ressam, sanat eğitimcisi. 20 Mart 1975 yılında Diyarbakır’da doğdu. İlk orta lise öğrenimini Diyarbakır'da tamamladı. 1996 yılında Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi bölümünden mezun olarak, Gaziantep Araban ilçesi Akbudak İlköğretim Okuluna resim öğretmeni olarak atandı. Daha sonra sırasıyla Gaziantep Mustafa Necati İlköğretim Okulu, Diyarbakır Melik Ahmet lisesi, Diyarbakır Güler Şevki Özbek Lisesinde resim öğretmeni olarak çalıştı. 2004 yılında Milli Eğitim Bakanlığının açmış olduğu sınavla Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesine atandı. 2009–2011 yılları arası Dicle Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde “Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri Grafik Tasarım Derslerinde Dijital Ortam Kullanımına İlişkin Öğretmen ve Öğrenci Görüşleriadli tezi ile master derecesini aldı. Ardından 2012 yılında Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi resim bölümü anasanat dalında yeterlilik programına başladı. “Güncel sanat pratiği olarak resim-fotoğraf ilişkisi” başlıklı tezi üzerinde akademik çalışmalarına devam etmektedir.

Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi resim öğretmeni olarak görevine devam etmekte olan sanatçı, yurtiçinde ve yurtdışında birçok sergi ve sanatsal etkinliklere katılmış olup, 1. Uluslararası Eğitim Araştırmaları Kongresi, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Sempozyumu vb. kongre ve sempozyumlarda çeşitli bildirilerle sunumlar yapmıştır. Sanatsal çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürmektedir. Çalışmalarında kent hayatı, kentin siyasal ve sosyal yapısının pentüre yansıması üzerine araştırmalar yapmaktadır.

Ona göre çalışmalarında kullandığı görsel dil, sanıldığının aksine gösterdiklerinden çok daha karışık bir şeydir. Anlam, karşıtlık içinde başka bir anlama gönderme yapmaksızın duramaz, çünkü göstergeler her zaman başka anlam bağlamlarından geçerler, başka anlamlara gelirler. Bağlamdan bağlama değişen göstergeler sürekli değişen yeni bir nitelik arz eder. İşte şehir hayatının dinamizmi de bu döngünün en belirgin elemanlarını içinde taşır. “Yaşamsal güçlük, bozulma” negatif bir söylem olmasına karşın postmodernist bakış açısıyla yeniden üretim pratiğini taşır.

M. Ali Aksakal

M. Ali Aksakal, resim örneği

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör