Veysel Boğatepe

Yönetici, Oyuncu, Şair

Doğum
Eğitim
Anadolu Üniversitesi AÖF İktisat Bölümü

Şair, dizi film oyuncusu, yönetici. 1968, Ardahan doğumlu. İlk ve orta eğitimini Ardahan’da tamamladı Üniversitesi AÖF İktisat Bölümündeki öğrenimini ikinci sınıfta iken bazı nedenlerle terk etti. 1992 yılında arkadaşlarıyla birlikte “Türkiye Şair ve Yazarlar Derneği”ni kurdu. Dokuz yıllık STK geçmişinde, basın danışmanlığı, saymanlık, yönetim kurulu üyesi, denetleme kurulu üyesi ve son iki dönem genel başkan yardımcılığını yürüttükten sonra ayrıldı. Hür-Sel dergisinde sanat yönetmenliği, Çarşı Express dergisinde muhabirlik, Yeni Doğu Anadolu gazetesinde köşe yazarlığı ve Kültür-Sanat sayfasını hazırlayıp yönetti. Boğaziçi gazetesinde politik dizi yazılar yazdı. Erol Büyükburç ve Grup Vitamin ile birlikte şiir dinletileri hazırlayıp sundu.

Veysel Boğatepe’nin şiirleri ve öyküleri Radikal, Evrensel, Berfin Bahar, Güney, Işığın Kaynağı, Afordisyas, E-Edebiyat, Tını, Ra Sanat Evi, Anadolu, İremcik, Esmer, Edebiyat Gündemi, Eski, Ekin, Türk Edebiyatı, Hürsel, Elçi, Yakamoz, İz Edebiyat, Alaz, Sanat Evi vb. dergilerinde yayınlandı, bazı şiirleri, radyo ve televizyon programlarında yorumlandı. Şiir yarışmalarında jüri üyeliği yaptı. Güncel gazetelerin kitap eklerinde (Aydınlık, Radikal, Yeniçağ) kitap eleştirileri yazdı.

1995 yılında oyunculuğa başlayan Veysel Boğatepe, birçok TV dizisinde bölüm ve karakter oyunculuğunun yanı sıra birisi başrol olmak üzere dört reklam filminde oynadı. Kadrolu başladığı diziler yayından kaldırılınca, oyunculuğa ara vererek tüm zamanını yazmaya ayırdı. Dört buçuk yıl ( 2010-2015) Aydınlık gazetesinde sanat ve siyaset üzerine eleştiriler yazdı ve 30 Ağustos 2015’te gazetedeki yazılarını sonlandırdı. Berfin Bahar dergisinde ile kitaptansanattan.com sitesinde düzenli olarak yazamaya devam eden Veysel Boğatepe, aynı sitenin yayın danışmanlığını da yapıyor. Sinema ve televizyon alanındaki çalışmalarına ise Cast Direktörü / Danışmanı olarak sürdürmektedir.

ESERLERİ:

ŞİİR: Hüzün İstasyonu (1998), İstanbul’a Kırk Satır (2002), Yasağına Yaslandım (2004).

ÖYKÜ: Git Bu Şehirden (2006), Çam Deviren (Mizah-Öykü, 2015).

DENEME: Zarfsız Mektuplar (2007).

MİZAH: Akıl Tamircisi (2012).

ARAŞTIRMA-İNCELEME: Apo’nun Kürt ve Din Maskesi (2015), Yüzyıllık Yalan Kürdistan (2016).

KAYNAKÇA: İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (2006, 2007), Kendisinden alınan bilgiler (Mayıs 2016).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör