İlhan Yılmaz

Harita Mühendisi, Bürokrat, Siyasetçi

Doğum
Eğitim
Yıldız Teknik Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri (Harita) Mühendisliği Bölümü

Harita Mühendisi, Bürokrat, Siyasetçi. 1985 yılında Sakarya, Serdivan’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Serdivan’da tamamladıktan sonra Sakarya Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. 2003 yılında Yıldız Teknik  Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri (Harita) Mühendisliği Bölümü’nde başladığı lisans eğitimini 2008 yılında onur derecesiyle tamamladı. Mezuniyetinin ardından 2008 yılında Harita Mühendisi olarak Serdivan Belediyesi’ndeki görevine başladı.

Aktif siyasete 2008 yılında AK Parti Gençlik Kollarında başlayan İlhan Yılmaz, 2008-2010 yılları arasında AK Parti Serdivan Gençlik Kolları Teşkilat Başkanlığı, 2010-2012 yılları arasında AK Parti Serdivan Gençlik Kolları Siyasi İşler Başkanlığı ve 2012-2013 yılları arasında AK Parti Serdivan Gençlik Kolları Başkanlığı görevini ifa etti. Görevi süresince iki yıl üst üste üye çalışmalarında bölge birincisi olarak AK Parti Genel Merkezi tarafından teşekkür belgesine layık görüldü.

2012 yılında başladığı Bahçeşehir Üniversitesi Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yüksek Lisans Programını “Adapazarı-Halkalı Arası Model Taşımacılık Yönteminin Belirlenmesi” başlıklı teziyle 2014 yılında yüksek onur derecesiyle tamamlayarak “Yüksek Mühendis” unvanını aldı. 2015 yılında Serdivan Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğü biriminin kuruluş çalışmalarında yer aldı ve 4 yıl boyunca müdürlük görevini yürüttü.

2016 yılında başladığı Maltepe Üniversitesi Tedarik Zinciri Yönetimi ve Lojistik Doktora Programından “Metropoliten Kentlerde Lojistik Planlamanın Önemi ve Bir Uygulama” başlıklı tezini savunarak Doktor unvanını aldı. 2019-2023 yılları arasında Ordu Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı görevinde bulundu.

İyi seviyede İngilizce bilen Dr. İlhan Yılmaz, evli ve iki çocuk babasıdır.

 

KAYNAK: Bilgi Teyidi (29.09.2023).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör