Alperen Selvi

Milli Sporcu, Oyuncu

Doğum
13 Eylül, 1998
Eğitim
İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi
Burç
Diğer İsimler
Abdullah Alperen Selvi. Arka Sokaklar Alperen. Hür Köle Alperen.

Tiyatro, sinema ve dizi film oyuncusu, milli sporcu, atlet ve futbolcu. Tam adı Abdullah Alperen Selvi’dir. 185 cm boyundadır. 13 Eylül 1998 tarihinde İstanbul'da doğdu. Aslen Giresunludur.  İlk orta ve Lise eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra, eğitimine İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde devam etti.

Oyunculuk kariyeri yanı sıra milli sporcu olan Alperen Selvi, görme engelli olmasına rağmen oynadığı dizi ve filmlerde göstermiş olduğu başarılı performanslarla dikkatleri üzerine çekti.

Küçük yaşlardan itibaren tiyatro ile ilgilenmeye süregelen Alperen Selvi, ilk oyunculuk kariyerine Kanal D ekranlarında yayınlanan Alın Yazım dizisi ile başladı. Ardından gene Kanal D ekranlarında yayınlanan Arka Sokaklar dizisinde rol aldı. Alperen Selvi ayrıca Hür Köle beyazperde filminden de rol alarak, fazlaca başarılı bir performans sergiledi. Bir oldukça otorite tarafından tam not alan Selvi, beyaz perdedeki başarısını da kanıtlamış oldu.

Hiçbir engelin başarıya giden yolda engel olmadığının en iyi göstergesi olan Alperen Selvi, görme engeline karşın kendi iş alanında sektörün en önde gelen isimlerinden birisi olarak oyunculuk kariyerine devam etmektedir.

Dizi ve beyazperde oyuncusu olarak birçok başarıya imza atan Alperen Selvi aynı zamanda milli sporcu olarak Türkiye'yi atletizm ve futbol sporlarında temsil ediyor.

 

Aldığı Ödüller:

 

Sinemaya Hür Köle sinema filmi ile adım atan Alperen Selvi göstermiş olduğu başarılı performansı ile üstün başarı ödülü almaya hak kazandı. Son olarak Mood Dergisi tarafından 9.’su düzenlenen Mood Ödül Töreni’nde en iyi genç adam oyuncu ödülünü alan Alperen Selvi başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Alperen Selvi, spor ve tiyatro çalışmaları yanı sıra 2014 yılından itibaren Alın Yazım, Hür Köle Arka Sokaklar gibi film ve dizide rol aldı. Yeni projelerde yer almayı sürdürmektedir.

 

Rol Aldığı Film ve Diziler:

 

Arka Sokaklar (Alperen, TV Dizisi 2022)

Hür Köle / Free Slave (Alperen, Sinema Filmi 2019)

Alın Yazım (TV Dizisi 2014)

 

Kaynakça:

 

Bilgi Teyidi (31.05.2023), Alperen Selvi kimdir? Kariyeri ile dikkat çekiyor (hurriyet.com.tr/kelebek/haya, 17 Eylül 2021), Alperen Selvi Kimdir? (haberler.com, 18 Mayıs 2022), Alperen Selvi  (imdb.com, 31.05.2023), Alperen Selvi  (sinematurk.com, 31.05.2023), Alperen Selvi  (dizioyuncu.com, diziseti.tv, diziler.com, 31.05.2023), Alperen Selvi  (beyazperde.com, sinemalar.com, 31.05.2023). 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör