Gözde Erdoğan Şahenk

Televizyon Programı Sunucusu, Pedagog, Araştırmacı Yazar, Eğitimci

Doğum
Eğitim
Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü
Diğer İsimler
Süper Dadı. Pedagog Gözde Erdoğan. Gözde Şahenk Erdoğan.

Pedagog, eğitimci, tv programı sunucusu ve yorumcusu, araştırmacı yazar. Bazı kaynaklarda adı Gözde Şahenk Erdoğan olarak da geçer. 1985, İstanbul doğumlu. Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü mezunudur.

Gözde Erdoğan, daha ortaokuldayken çocuklarla ilgili çalışmalara ilgi duydu. Lise yıllarında bu isteği devam ederken oyunculuğa ve müziğe de merak sardı. Üniversite öğrenciliği yıllarında tiyatro, müzik, şan dersleri, diksiyon, dans gibi bir çok hobi edinerek hayatını geliştirmeye ve kendini farklılaştırmaya başladı.

Gözde Erdoğan, Bir gün yaratıcı drama ile tanıştı ki bu onun kendini ve mesleğini anlamlandırması için biçilmiş kaftandı. Yaklaşık 3 sene bu maratonda, okulu ile yaratıcı drama eğitimini sürdürdü. Öğrenmesi ve alması gereken hangi bilgi, hangi sertifika olursa olsun istedi ve aldı.

Ankara’ da yaşadığı 5 sene bu nedenle hayatının en dolu, eğlenceli ve Gözde’yi Gözde yapan yıllarıydı. Ardından memleketi olan İstanbul’a geldiğinde hayat onu bir şekilde otizmli çocuklarla tanıştırdı. Onlarla çalışırken zevki, farklılığı, heyecanı ve güzelliği hissetti. Otizm tanılı çocuklar ile farklı çalışma yöntemlerini deneyimlemek için Tohum Otizm Vakfında işe başladı.

Bir senenin sonunda hayatı ile ilgili farklı bir açılım yaparak Kuantum Düşünce Tekniği ile tanışıp sorunun, aile-çocuk-eğitim üçlüsü ile çözümleneceğini fark etmesi ile beraber aileler ile ilgili farkındalık çalışmaları yapmaya başladı.

Bunun yanı sıra öykü yazarlığı, oyuncak tasarımı, çocuklarda cinsel eğitim ile ilgili de çalışmaları bulunmaktadır. Şu anda Davranış Değiştirme üzerine aileler ve çocuklarla çalışmalar yapmakta ve dokunduğu birçok ailenin yolunu aydınlatmaktadır.

Bir süre TRT'de program yapan Gözde Erdoğan, 2013 yılında Cevapla.TV 'de yürütücü sunuculuğunu yapmaya başladığı “Süper Dadı” isimli televizyon programı ile geniş kitlelere; çocuk dilinden anlamak, çocuklara aslında “küçük insanların” hak ettiği saygıyı verebilmek adına metotlar ve mesajlar iletiyor. Bu konulardaki sorulara cevap veriyor.

Hafta sonu ve geç saatlerde yayınlanmasına rağmen “Süper Dadı”; Türkiye’de ilk kez, bir aile eğitim programı olarak önemli dizi ve gündüz kuşağı programlarının izlenme oranlarını ikiye katlamış ve rating listelerinde pek çok kez ilk 20 ve ilk 10 program arasına girmeyi başarmıştır.

Gözde Erdoğan Şahenk, bireysel aile ve çocuk danışmanlığının yanı sıra “Ebeveyn Çalışanın Verimliliği”, “Çalışan Ebeveynin Stresle Baş Etme Yöntemleri”, “Çalışan Anne-Babalar İçin Dengeli Ebeveynlik” … gibi başlıklar altında kurumsal firmalara eğitim, seminer ve workshop projeleri hazırlamakta ve hedef kitlesi yoğunlukla anne, çocuk ve aileler olan firmalara danışmanlık hizmetleri vermektedir.

 

Kitapları:

 

İstila Edilen Çocuklar (2016),

Mıstık Parkı: Ben Babamla Evlenicem (2016)

Hayat Evde Başlar (2017)

Hayat Oyunla Başlar (3-6 Yaş) (2018)

Çocuklu Hayat Ajandası (2018)

Ben Ne Söylerim Çocuğum Ne Anlar (2018)

Çocuklu Hayat (2018)

 

HAKKINDA:  Oyunların Yaşamımızdaki Karşılığı (YouTube • Gözde Erdoğan Gelişim Akademi, 20 Ağustos 2020), Çocuklarımıza Yabancı Dili Ne Zaman ve Nasıl Öğretmeliyiz? (YouTube • Gözde Erdoğan Gelişim Akademi, 23 Nisan 2022), Hakkımda - Gözde Erdoğan Şahenk (gozdeerdogan.com.tr, 16.10.2022),  Gözde Erdoğan - Ekşi Sözlük (eksisozluk.com, 16.10.2022), Gözde Erdoğan Şahenk kimdir? (timeturk.com, 16.10.2022), Gözde ERDOĞAN Çocuk Gelişimi Uzmanı (tavsiyeediyorum.com, 16.10.2022), Gözde Erdoğan Şahenk kimdir (karar.com, 16.10.2022), Gözde Şahenk Erdoğan kimdir? (populerekonomi.com, 16.10.2022), Gözde Erdoğan (gazeteoku.com, 16.10.2022), Gözde Erdoğan Kitapları (bkmkitap.com, kitapsepeti.com, dr.com.tr, feniksdergi.org, kitapyurdu.com,  hepsiburada.com, trendyol.com, 16.10.2022).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör