Ali Sezal

Kamu Yöneticisi, Belediye Başkanı, Milletvekili, Siyasetçi

Ölüm
17 Temmuz, 2022
Eğitim
Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi
Diğer İsimler
Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal'ın babası.

Kamu yöneticisi, Siyasetçi, Kahramanmaraş Belediyesi eski Başkanı, XXI. ve XXII. Dönem Kahramanmaraş Milletvekilli (D. 1946, Kahramanmaraş - Ö. 17 Temmuz 2022, Kahramanmaraş).  Baba adı Abdulkadir, anne adı Habibe. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunudur.

Bir süre  çiftçilikle uğraştı. 1989 ve 1999 yılları arasında  2 dönem Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı ile 21. ve 22. Dönem Kahramanmaraş Milletvekilliği ve Kahramanmaraş Spor Kulübü Yöneticiliği yaptı. TBMM XXI. ve XXII. Dönem Kahramanmaraş Milletvekilliği yapmıştır.

Ali Sezal,  siyasete Fazilet Partisinde başladı. Sonra Saadet Partisine ve AK Parti'ye geçti. Evli ve 4 çocuk sahibi olan Sezal, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal'ın da babasıdır.

 

Vefatı:

 

Ali Sezal, bir süre tedavi gördüğü Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde 17 Temmuz 2022 sabahı 76 yaşında vefat etti.

Vefat haberini eski milletvekili arkadaşı Avni Doğan "Dostum, dava arkadaşım, dürüstlük timsali eski K. Maraş milletvekilimiz Ali Sezal vefat etmiştir. Milli görüşün öncülerinden olan aziz arkadaşıma rahmet ailesine, camiamıza ve Kahraman şehrimize baş sağlığı diliyorum" sözleriyle paylaştı.

Ali Sezal'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, 18 Temmuz 2022 günü Necip Fazıl Şehir Hastanesi morgundan alınarak, Abdulhamithan Camii'ne götürüldü.

Cenaze törenine Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin ve Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil de katıldı.

Sezal'ın oğlu, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal taziyeleri kabul etti.

Kılınan cenaze namazının ardından Ali Sezal'ın cenazesi Kahramanmaraş Şeyhadil Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığına defnedildi.

KAYNAK: Ali Sezal - Türkiye Büyük Millet Meclisi (5.tbmm.gov.tr, 17.07.2022), Eski Kahramanmaraş Belediye Başkanı ve Milletvekili Sezal yaşamını yitirdi (trthaber.com, 17 Temmuz 2022), Ali Sezal son yolculuğuna uğurlandı (trthaber.com, 18 Temmuz 2022).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör