Hollandalı Aşçı, Gezgin, Gazeteci, Belgeselci, TV Programı Sunucusu, Fotoğrafçı. 24 Ağustos 1963 tarihinde Hollanda'nın Bussum kentinde doğan Wilco ven Herpen, baba mesleği olan aşçılık ile çocuk yaşlarda tanıştı. Uzun süre aşçılık yaptıktan sonra fotoğrafçılık eğitimi aldı.

1999 yılından itibaren Türkiye’de fotoğraf sanatçısı olarak başladığı kariyeri kısa süre sonra TRT, TV8, TRT Avaz, İZ TV, NTV ve CNN Türk gibi kanallarda program sunucusu olarak devam etti. Coşkun Aral önderliğindeki “Haberci” ekibinde yapım ve kamera asistanlığı yaptıktan sonra, TRT2’de “Kaçış Planı” adlı programı hazırladı. Daha sonra TV8 “Wilco’nun Gözü”, IZ TV “Wilco’nun Karavanı”, NTV “Wilco’nun Seçimi”, TRT Avaz “Yabancı Değil” gibi programlar hazırladı.

Wilco van Herpen, yaptığı belgesel ve gezi programlarıyla 2011 yılında “Modern Evliya Çelebi” ödülünü aldı. Belgeselci, aşçı, fotoğrafçı ve gazeteci olarak çalışmalarına devam ediyor.

KAYNAK: Wilco van Herpen kimdir? (hurriyet.com.tr, 11 Ocak 2018), Fotoğrafçı, aşçı ve bir gezgin olan Wilco van Herpen kimdir (sozcu.com.tr, 11 Ocak 2018), Wilco van Herpen - Cyclist Türkiye (cyclistmag.com.tr, 29 Mayıs 2019), Sunucular (miradorspeakeragency.com, 18.07.2022), Wilco van Herpen kimdir? (yeniakit.com.tr, 18.07.2022).

 

 

 

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör