Semiha Yıldırım

Hayırsever, Eğitimci

Doğum
Eğitim
Öğretmen Okulu
Diğer İsimler
Binali Yıldırım'ın eşi

Eğitimci, Hayırsever. AK Parti Genel Başkan Vekili ve Eski Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi. 1964 yılında Erzincan Refahiye'nin Kayı Köyü'nde dünyaya geldi. Binali Yıldırım’la 1976 yılında evlendi. Yıldırım çiftinin iki oğlu (Erkan Yıldırım, Ahmet Yıldırım) ve bir kızı (Büşra Yıldırım) vardır.

İsminin manası ''Cömert kadın'' demektir. İlk ve orta öğreniminin ardından öğretmen okulunu kazanmış ve oradaki eğitimini de tamamladıktan sonra 1972 yılında öğretmen okulundan mezun olarak öğretmenlik mesleğine adım atmıştır. Mesleğe başladığı ilk görev yeri ise memleketi Erzincan'ın Refahiye ilçesi olmuştur.

1993 yılına kadar öğretmenlik görevini sürdüren Yıldırım, Türkiye'nin birçok şehrinde görev yaptıktan sonra 1993 yılında emekliye ayrılmıştır.

Emekli olduktan sonra AK Parti'nin aktif kadınları arasında yer alan Semiha Yıldırım, özellikle sosyal sorumluluk projelerinde görevler alarak, misyonunu gönüllü eğitim projelerinde sürdürmüştür.

İstanbul Çekmeköy'de Semiha Yıldırım'ın çocukları tarafından yapılan ve Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı'na bağışlanan yaptırılan bir ilkokula "Öğretmen Semiha Yıldırım İlkokulu" adı verilmiştir..

Temmuz 2020’de Semiha Yıldırım’a hakaret eden İYİ Parti’li Bülent Özeren, kamuoyunun her kesiminden büyük tepki topladı ve gözaltına alınarak tutuklandı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Binali Yıldırım’ı arayarak üzüntüsünü belirtmiş ve partisi adına özür dilemiştir.

KAYNAK:  Semiha Yıldırım kimdir? (yeniakit.com.tr, 11.07.2020), Semiha Yıldırım kimdir? (haberler.com, 11.07.2020), Binali Yıldırım’ın eşine hakaret eden İYİ Partili tutuklandı; İYİ Parti’den de kınama geldi (hürriyet.com.tr, 11.07.2020).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör