Ali Serkan Türkmenoğlu

Elektrik Mühendisi, İş İnsanı

Doğum
Eğitim
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektrik Mühendisliği Bölümü

Elektrik Mühendisi, İş Adamı. 1988 yılında Adana’da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden 2011 yılında mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi ve Finans Bölümü’nde yüksek lisans yapmaktadır.

Global İlişkiler Forumu’nun üniversite öğrencilerine yönelik olarak düzenlediği Young Scholars Seminerleri’nin ilk dönemine (2010) katılan Türkmenoğlu, seminer programının tamamlanmasıyla birlikte GİF’te staj yapmaya başlamış, Eylül 2011 itibarıyla da GİF Yönetim Kadrosu’na katılmıştır. 2012 yılında “Uzman”, 2013 yılında “Kıdemli Uzman” olarak görev yapmıştır.

Bu dönemde yayımlanan GİF Enerji Çalışma Grubu Raporu’nun teknik hesaplamalarında ve yayına hazırlık sürecinde görev almıştır. 2014 yılı itibarıyla “Program Direktörlüğü”ne terfi etmiştir. “Değişen Küresel ve Bölgesel Güvenlik Koşullarında Türkiye: Bazı Tespitler ve Öneriler” başlıklı raporu Mart 2015’te yayımlanan GİF Güvenlik Çalışma Grubu’nda Proje Sorumlusu olarak görev yapmıştır.

Ali Serkan Türkmenoğlu, halihazırda, GİF Young Scholars & Young Scholars Abroad Programı’nın Direktörü, “Yüksek Öğretim” Yuvarlak Masa Toplantıları Serisi’nin Koordinatörü, GİF Young Global Programı’nın Eş-Direktörü olarak görev yapmaktadır.

GİF’te finansal süreçlerin koordinasyonundan da sorumlu olan Türkmenoğlu, bütçe yönetimine katkı sağlamaktadır.

KAYNAK: Globol İlişkiler Forumu -  Üyeler (gif.org.tr, 21.03.2020).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör