Muhsin Eryılmaz

Genel Sekreter, Kamu Yöneticisi

Doğum
Eğitim
Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Kamu Yöneticisi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri. 1964 yılında Muğla Fethiye'de doğan Muhsin Eryılmaz, 1986 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirmiş, 1987 yılında askerlik görevini ifa etmiştir.

  1989 yılında kamu görevine başlayan Eryılmaz, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörü ve Başkontrolörü olarak görev yapmış olup; 2004 yılına kadar Türkiye genelinde mahalli idarelerin (belediye ve bağlı kuruluşları, il özel idareleri) teftiş, soruşturma, araştırma-inceleme ve ön inceleme görevlerinde bulunmuş, 2004 - 2007 yıllarında ise İçişleri Bakanlığı Kontrolörler Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür.

 2008 yılında İçişleri Bakanlığı İç Denetçiliği görevine atanan Muhsin Eryılmaz, 15.01.2017 tarihine kadar bu görevi yürüterek; İçişleri Bakanlığı merkez birimlerinde denetim ve danışmanlık faaliyetlerinde bulunmuştur.

  İçişleri Bakanlığı’nda Kontrolörler Başkan Yardımcısı, Başkontrolör, Kontrolör ve İç Denetçi olarak görev yaparken; kamu kurum ve kuruluşları ile birlik ve derneklerin mahalli idareler alanında düzenlediği birçok eğitim ve seminere konuşmacı olarak davet edilmiş, belediye ve il özel idarelerine ilişkin konularda konferans ve seminerler vermiştir. Yine bu dönemde belediye ve il özel idaresine ilişkin yazdığı makaleler bilimsel ve mesleki dergilerde yayınlanmıştır.

 Sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yapan Eryılmaz, bazı Avrupa ve Güney Amerika ülkelerinde mahalli idareler uygulamalarına ilişkin inceleme ve gözlemlerde bulunmuştur.

 Halen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yapmaktadır. İngilizce bilen Eryılmaz, evli ve 3 çocuk babasıdır.

KAYNAK: Muhsin Eryılmaz kimdir? (diyarbakir.bel.tr, muglabulteni.com , 29.10.2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör