Aykut Işıklar

Radyo ve Televizyon Programı Sunucusu, Gazeteci

Doğum
08 Ocak, 1949
Eğitim
Mimar Sinan Üniversitesi
Burç

Gazeteci, magazin yazarı, radyo ve televizyon programı sunucusu (D. 8 Ocak 1949, İstanbul – Ö. 9 Nisan 2019, İstanbul). Mimar Sinan Üniversitesi'ndeki eğitimini yarıda bırakarak 1968 yılında Hürriyet gazetesinde gazeteciliğe başladı. 12 yıl Hürriyet'te çalıştı.

2 yıl Günaydın gazetesinde, 2 yıl da Tercüman gazetesinde magazin bölümü müdürlüğü yaptı. 10 yıl Sabah gazetesinin çeşitli bölümlerinde yöneticilik yaptı. Akşam gazetesinde 5 sene boyunca köşe yazarlığı yaptı. Işıklar; Best FM, Klass FM, Alem FM, İstanbul FM ve Radyo Mega'da radyoculuk yaptı.

Aykut Işıklar; özellikle 90'lı yıllarda pek çok televizyon kanalında magazin programları hazırlayıp sundu. 90'lı yıllarda HBB, ATV, Star TV, Flash TV, Bugün TV ve TV EM'de magazin programları hazırlayıp sundu.

 

Vefatı:

 

Kalp krizi geçiren Aykut Işıklar, 9 Nisan 2019 günü kaldırıldığı İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Aykut Işıklar için 11 Nisan 2019 günü Kozyatağı Mehmet Çavuş Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Işıklar'ın çocukları, yakınları, meslektaşları ile sanatçılar Erol Evgin ve Ercan Bostancıoğlu katıldı.

Törende oğlu Güneş Işıklar taziyeleri kabul etti. Işıklar için öğle vakti cenaze namazı kılındı. Helallik alındı. Işıklar, namazının ardından Küçükyalı Mezarlığına defnedildi.

 

KAYNAKÇA: Usta gazeteci Aykut Işıklar son yolculuğuna uğurlandı (sabah.com.tr, 11.04.2019), Aykut Işıklar kimdir? (magazinsortie.com, sabah.com.tr, a24.com.tr, tajvim.com.tr, haberturk.com, 11.04.2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör