Fatih Mehmet Maçoğlu

Kamu Yöneticisi, Belediye Başkanı, Siyasetçi

Doğum
20 Aralık, 1968
Eğitim
Bingöl Sağlık Meslek Lisesi
Burç

Laborant, siyasetçi, Tunceli Belediye Başkanı. Türkiye’nin TKP’li ilk belediye başkanı. 20 Aralık 1968, Tuncel'nin Ovacık ilçesine bağlu Çemberlitaş köyünde doğdu. Asıl mesleği laborantlıktır. Ovacık Belediye Başkanıdır. 2014 Türkiye yerel seçimlerinde Türkiye Komünist Partisi'nden aday olarak seçilen Maçoğlu Türkiye'nin ilk TKP'li belediye başkanıdır.

 İlköğrenimini Ovacık YİBO'da, orta öğrenimini Bingöl Sağlık Meslek Lisesinde tamamladı. Meslek yaşamına 1989 ‘da Konya'nın Bozkır ilçesinde sağlık memuru olarak başladı. 1992 ile 2007 yılları arasında Tunceli'nin Pertek ilçesinde görev yaptı.

2006 yılında Çilimli ilçesine atandı fakat bu karar uygulanamadı. 2007 yılından bu yana Tunceli Devlet Hastanesini Acil Servis bölümünde Sağlık Memuru olarak çalışmaktaydı.

2014 Yerel Seçimleri için Kamu görevinden istifa ederek Tunceli'nin Ovacık ilçesinden belediye başkan adayı oldu ve kazandı.

Rakibi bir önceki belediye başkanı Mustafa Sarıgül (BDP) 2009 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde Ovacık Belediye Başkanı olmak için Cumhuriyet Halk Partisi'nden seçimleri kazanmış, ancak Cumhuriyet Halk Partisi'nin 2013 yılı Temmuz ayında çözüm süreci ve anayasa yapım sürecindeki tutumunu protesto etmek için istifa ederek Barış ve Demokrasi Partisi'ne geçmişti.

Maçaoğlu, devlet hazinesine ait 650 dönüm araziye nohut, kuru fasulye ve patates ektirmiş, yaptığı açıklamada ise elde edilen gelirle ilçedeki yoksul ailelere yardım ettiklerini ve 78 öğrenciye aylık 200 lira burs sağladıklarını söylemiştir.

Maçoğlu, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Tunceli Belediye Başkanı seçildi. Türkiye Komünist Partisi (TKP) ile Demokratik Haklar Federasyonu'nun (DHF) seçimdeki ortak adayı idi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyesi olan Maçoğlu evli 2 çocuk babasıdır.

 

KAYNAKÇA: Tunceli'nin belediye başkanı TKP'li Fatih Mehmet Maçoğlu (ntv.com.tr, 1 Nisan 2019), Fatih Mehmet Maçoğlu kimdir? (sozcu.com.tr, haberler.com, cnnturk.com, haberturk.com, takvim.com.tr, 13.04.2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör