Soner Sarıkabadayı

Şarkıcı, Müzisyen

Eğitim
Yıldız Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü

Müzisyen, Şarkıcı. 1978 yılında Kahramanmaraş’ta dünyaya geldi. Dört yaşından sonra yaşamına Mersin’de devam etti.  Babası Mersin de eczacılık yaptığı için ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini babasının eczacılık yaptığı Mersin’de tamamladı. Perihan ve Zafer adında iki kardeşi vardır.

Soner Sarıkabadayı’nın müziğe başlamasına üniversite sınavına hazırlanırken ayağını burması nedeniyle evde kalması olmuştur. Kabadayı, evde yalnız başına kaldığı zamanlarda müziğe başlamıştır. Yıldız Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü’nü kazanınca İstanbul’a taşındı. Müzik sevgilisi ağır basınca aynı okulun klasik gitar bölümüne üniversite sınavına giren Soner Sarıkabadayı, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Klasik Gitar Bölümü’nü kazandı ve 2008 yılında okulunu bitirdi.

Bir dönem Sibel Can‘ın orkestrasında gitar çalan Soner Sarıkabadayı adını ilk olarak BBG yarışmasından çıkan Mersin’li Tarık için yazdığı “Gümbür Gümbür” şarkısıyla duyurdu. Daha sonra ise Demet Akalın, Alişan,Murat Boz gibi isimleri yazdığı şarkıları verdi.

İlk albümü “Kara”yı 2001 yılında çıkardı. Ardından da 2009 yılında piyasaya çıkardığı “Buz” albümüyle yükselişe geçti. 2010 yılında da “Pas” ve “Sadem” isimli albümleriyle yükselişini sürdürdü. Bu başarısı ona birçok ödülde beraberinde getirdi.

 

Ödülleri:

 

Kral Tv Ödülleri Yılın Yeteneği -2008

37. Altın Kelebek Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı -2008

Avrupa Gazeteciler Derneği/Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı -2008

Beykent Üniversitesi Yılın Şarkısı Ödülü -2008

16.Kral Tv Radyolarda En Çok Çalınan Şarkı -2009

16. Kral Tv 2009 yılı En İyi Beste -2009

Pal Fm Yılın En İyi Söz ve Bestesi Ödülü -2009

 

Albümleri:

 

Boza Boza

Gel De Uyu

Tekamül

Taş

Bitanem Deme Bitanem

Unuttun mu Beni?

Yara Bandı

Kutsal Toprak

Trio

İnsan Sevmez mi?

Seveni Arıyorum

İtiraz

Tuzlu Su Akustik

Pas

Sadem

Kara Çözüm

Kara

 

Popüler Şarkıları:

 

Tarifi Zor

Boza Boza

Gel De Uyu

Yara Bandı

İki Medeni İnsan: Murat & Soner

Yara Bandı 2

Tekamül

Kutsal Toprak

Sadem

Unuttun mu Beni? 

 

KAYNAKÇA: Soner Sarıkabadayı kimdir? (magazinhaberleri.com, ensonhaber.com, hurriyet.com.tr, cnnturk.com, 10.04.2019), Soner Sarıkabadayı albümleri (muzikdinle.com.tr, 10.04.2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör