Ozan Kimsesiz

Halk Ozanı, Şair

Doğum
20 Eylül, 1984
Eğitim
Süleyman Demirel Üniversitesi Elektrik – Elektronik Bölümü
Burç
Diğer İsimler
Cihat Ergel

Halk Ozanı, Şair. Asıl adı Cihat Ergel olup, şiirlerinde Ozan Kimsesiz mahlasını kullandı. 20 Eylül 1984’te Balıkesir'in Bigadiç ilçesine bağlı Akyar köyünde 3 çocuklu bir ailenin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. Ailenin sonrasında Cihan ve Gürkan adında iki erkek çocuğu daha oldu. Çocukluk döneminin en güzel yıllarını köyde geçirdi. 1993 yılında babasının işi dolayısıyla ailesiyle birlikte İstanbul’a göç etmek durumunda kaldı.

Süleyman Demirel Üniversitesi Elektrik – Elektronik Bölümü mezunudur. Askerliğini Genel Kurmay Başkanlığında yaptı. Uluslararası bir firmada satış departmanında çalışmaktadır. 2009 yılından beri evli; Mansur ve Fuat adlarında iki erkek çocuk babasıdır.

Sanatla, şiirle ve edebiyatla bu yıllarda tanıştı. Lise yıllarında saz çalmaya başladı. Âşık Mahzuni Şerif başta olmak üzere Perişan Ali, Meluli, İbreti, İhsani, Davut Sulari, Hasret Gültekin, Musa Eroğlu, Cengiz Özkan, Muharrem Temiz gibi ustalardan etkilendi. Usta ve çırak ilişkisi içerisinde kendisinin yetişmesinde çok ciddi katkıları olan halen daha da birlikte yol yürüdüğü Aleni Ali (Ali Dilki) ve Ozan Yahya Bilican asıl ustalarıdır.

Dört ozan arkadaşıyla beraber kurmuş oldukları Dörtlük Yayınlarının halen daha kurucu ortaklarından biridir ve görevine devam etmektedir. MESAM (Türkiye Musiki Eserleri Sahipleri Meslek Birliği) üyesidir ve sözü müziği kendisine ait kayıtlı eserleri bulunmaktadır. Sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiren YESADER (Yedi Sanat Derneği) başkan yardımcılığı görevini de halen daha sürdürmektedir.

 

Eserleri:

 

Şiirleri birçok dergide ve antolojide yer aldı. Taşlama şiirlerinin bir bölümünü 2018 yılında  Sözcükleri Gıdıkladım adlı ilk şiir kitabında topladı. Gönül Eri dergisinde “Unutulmaya Yüz Tutanlar ” adında bir köşe yazmaktadır.

 

KAYNAK: Cihat Eri (Bilgi teyidi, 25.03.2019), İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (12. Cilt, 2019).

ÇIK DA GEL ARTIK

ÇIK DA GEL ARTIK

 

Aklımın kılıcı kalbe değmeden

Sessizce köşeden çık da gel artık

Ümidim tükenip boynun eğmeden

Gurur dağlarını yık da gel artık

 

Ne ufacık keder ne de dert tasa

Yok, sayalım gülüm adalet yasa

İster Adıyaman ister Manisa

Mutluluk tavrını tak da gel artık

 

Dağlara bayrağın çoktan çekildi

Çağlayan sularım sana döküldü

Çorak yüreğime sevdan ekildi

Eski resimlere bak da gel artık

 

Kimsesiz’e yolu boş gözletmeden

Kül olmuş ruhumu aşk közletmeden

Üç gün beş gün deme çok özletmeden

Bütün gemileri yak da gel artık

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör