Mustafa Dilki

Şarkı Sözü Yazarı, Şair

Doğum
Eğitim
Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi

Şair, şarkı sözü yazarı. 1971 yılında Giresun Görele’de dünyaya geldi. İlk, orta ve liseyi İstanbul Zeytinburnu’nda bitirdi. Bir süre Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi İşletme Bölümüne, daha sonra Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne devam etti.

İlk şiirini 1986 yılında lise öğrencisiyken yazdı. Hece vezni ile başladığı şairlik serüvenini Edebiyat öğretmeni Hasan Oğuz Bey’in tavsiyeleriyle serbest şiirlerle sürdürdü. Artık tarz ve konu ayırt etmeksizin hece ve serbest tarzda yazmaya devem etmektedir.

Aşk, sevda, hiciv, taşlama ve erotik tarzda şiirler yazan Mustafa Dilki’nin şiirleri; Berfin Bahar, Size, Hey, Ana, Yansıma, İremcik, Ozan, Ahenk, Gazete Gazetesi, Bizim Anadolu gibi gazete ve dergilerde yayımlandı. Bir süre Yansıma dergisinde Yazı işleri müdürlüğü yaptı. Birçok derginin de yayın kurulunda bulundu. Çok sayıda şiiri bestelendi ve albümlerde yer aldı. 1993 yılında “Asker Ocağında Bayram sabahı” adlı türküsü Kral Tv’de yılın türküsü seçildi. Sanat müziği tarzında bestelenen şiirleri TRT repertuarına alındı. Özel radyolarda şiir programları hazırlayıp sundu.

2015 yılında, Mustafa Dilki’nin dahil olduğu yedi şair, YESADER’i (Yedi Sanat Derneği) kurdu. 2016 yılında Kültür Bakanlığı Halk şairi oldu. 2017 yılında dört şair, birlikte Dörtlük Yayınlarını kurdu.

Ud, çalıp amatörce besteler de yapan Mustafa Dilki, aynı zamanda da MESAM üyesidir. Filiz Dilki’yle evli Olup, Umut Can ve Cansu adında iki çocuk babasıdır.

 

ESERLERİ (Şiir):

 

İki Gönül bir Olunca (Aleni Ali ile birlikte, 1994), Haram Dudaklar (Lirik Şiirler, 2012), Gramofon İğnesi (Taşlama Şiirler, 2015), Derin Dekolte (Erotik Şiirler, 2019).

 

KAYNAK: Mustafa Dilki (Bilgi teyidi, 24.03.2019).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör