Aysıt Tansel

Profesör, Araştırmacı Yazar, Akademisyen, Çevirmen

Eğitim
Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Akademisyen, Profesör, Yazar ve Çevirmen. Şair ve yazar Oğuz Tansel'in kızıdır. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü’nde yarı zamanlı profesör olarak görev yapan Aysit Tansel, Adana Kız Lisesini birincilikle bitirmiş, Lisans derecesini yüksek onur öğrencisi olarak Orta Doğu Teknik Üniversitesinden almış, master eğitimini Minnesota Üniversitesi’nde, doktora eğitimini ise New York State Üniversitesi’nde tamamlamıştır.

 Aysit Tansel, misafir araştırmacı olarak 1990-1993’te Yale Üniversitesi’nde ve 2011-2012’de Cornell Üniversitesinde bulunmuştur. Bonn’da bulunan Instititue of Labor Economics (IZA)’nın ve Kahire’de bulunan Economic Research Forum (ERF)’in araştırmacı  üyesidir.

Bazı makaleleri şu dergilerde yayınlanmıştır:

Economics of Education Review, Economic Development and Cultural Change, Journal of Development Economics, Public Choice, Applied Economics and Weltwirtschaftliches Archiv.

Yayın kurullarında bulunduğu bazı dergiler:

Economics of Education Review, Equality Diversity and Inclusion, Turnalar Uluslarası Türk Dili Edebiyat ve Çeviri Dergisi and Economy-Tek.  Özellikle eğitim ekonomisi ve genelde çalışma ekonomisi ilgi alanlarıdır.

Diğer ilgi alanları edebiyat, şiir, halkbilimi ve çeviri yapmaktır. Bu alanlarda çeşitli makaleleri ve şiir çevirileri özellikle Oğuz Tansel’den şiir çevirileri birçok dergi ve kitapta yayımlanmıştır.

KAYNAK: Prof. Dr. Aysıt Tansel (Bilgi teyidi, Mart 2019).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör