Mustafa Mis

Kıbrıslı Türk Sanatçı, Spor Yöneticisi, Tiyatro Oyuncusu

Doğum
02 Ocak, 1928
Ölüm
27 Ocak, 2015
-
Burç

Kıbrıslı Türk sanatçı, tiyatro sanatçısı, iş adamı, spor yöneticisi. 2 Ocak 1928, Limasol / Kıbrıs – Ö. 27 Ocak 2015, Girne / Kıbrıs). Bir süre limanda çalıştı, yoğurtçuluk yaptı. Dah sonra Mis Yoğurtları firmasını kurdu ve Türk Ocağı Limasol Spor Kulübü kurucuları arasında yer aldı. Limasol’da spor kulüplerinin kültürel etkinliklerde bulunduğu, tiyatro yaptığı yıllarda çeşitli oyunlarda rol aldı.

1965’te Limasol’da oluşturulan Kaynak Sanat Topluluğu’nda yeniden sahnede görülen Mustafa Mis, Limasol’da halk tiyatrosunun önde gelen isimlerinden biridir.

 

Vefatı

 

Kıbrıs Türklerinin tanınmış simalarından olan Mustafa Mis, 27 Ocak 2015 günü Girne’de hayatını kaybetti. Mustafa Mis’in cenazesi ertesi gün Girne Nurettin Ersin Paşa Camii’de kılınan öğle namazından sonra Karaoğlanoğlu Mezarlığı’nda gözyaşları içinde defnedildi.

Mustafa Mis’in cenazesine ailesi ve yakınları yanında, UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Cunhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, Avukat Mustafa Şener ve birçok seveni katıldı.

 

KAYNAKÇA: Bener Hakkı Hakeri / Kültürümüzde Sanatçılar ve Yazarlar İsimler Sözlüğü (2004), Mustafa Mis son yolculuğuna uğurlandı (kibrispostasi.com, 29.01.2015).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör