Tamer Kanber (Düzceli)

Yönetim Danışmanı, İktisatçı, Siyasetçi

Doğum
Eğitim
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi

İktisatçı, Halk Sağlığı Uzmanı, siyasetçi, Danışma Meclisi Bolu Üyesi. 1935, Düzce doğumlu. Baba adı Basri, anne Zehra. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesinde Doktora, Johns Hopkins Üniversitesi’nde Halk Sağlığı Uzmanlığı İhtisası yaptı.

Halk Sağlığı Uzmanı, Aile Sağlığı Doktoru – Fako İlaç AŞ Maliyet Muhasebecisi, Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı Nüfus Planlaması Genel Müdürlüğü Program Etüt ve Araştırma Şubesi Müdürü, Nüfus Planlaması Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdürü, Kuzey Kardina Üniversitesi Uluslararası Sağlık Eğitimi Programı Orta Doğu ve Afrika Bölge Danışmanı, Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü ve Gevher Nesibe Yüksek Sağlık Eğitim Enstitüsü Öğretim Görevlisi, Türkiye Aile Planlaması Genel Sekreteri, Uluslararası Nüfus Programları Yönetim Kurulu Üyesi (ICOMP) olarak görev yaptı.

Tandoğan Tokgöz, 12 Eylül 1980 darbesinden sonra oluşturulan Danışma Meclisi Bolu Üyesi (15.10.1981 – 06.12.1983) seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı.  Evli, 2 çocuk babasıdır.

KAYNAK: TBMM Albümü 4. Cilt 1960-1983 (2010).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör