Özlem Işık

Türk Sanat Müziği Sanatçısı, Sunucu

Doğum
10 Ağustos, ___
Eğitim
Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü, İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü

Sunucu, Türk Sanat Müziği Sanatçısı. 10 Ağustos, İstanbul doğumlu. Çocuk Esirgeme Kurumu Eski Genel Müdürü, şair ve yazar İhsan Işık’ın kızıdır. İşletme ve Sosyoloji eğitimi almıştır.

Özlem Işık, çalışma hayatına İETT’de memur olarak başladı, daha sonra o zamanki ismiyle Tarım ve Köyişleri  Bakanlığına geçti. 

Bir süre Bakanlığın Personel Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yaptıktan sonra, 2012 yılında Trt Spikeri Derya KAYA’nın teşvikiyle  Başkent İletişim Akademisinde Diksiyon, Sunuculuk – Spikerlik eğitimi de alan Özlem IŞIK, ,Eğitim Yayım Dairesinde Spiker, Sunucu olarak görev yaptı. Bakanlık bünyesinde çeşitli toplantı ve protokollerde sunuculuk görevi üstlendi.

İstanbul’a döndükten sonra İstanbul Tarım İl Müdürlüğünde Özel Kalem halkla ilişkiler görevi ve İstanbul içi organizasyonlarda Protokol Sunucusu olarak  kurumsal çalışmalarına devam etti. Konser, bayi toplantısı, festival sunuculuğu vb. organizasyon sunuculuklarını da aktif olarak yapmakta ve şiir seslendirmekten de büyük keyif almaktadır.

 Müzik Kariyeri

 Müzik çalışmalarına Ankara’da yaşadığı yıllarda TRT sanatçısı Kanunî Coşkun AÇIKGÖZ’den aldığı derslerle başladı. İstanbul’a döndükten sonra yine çok değerli sanatçılarla; Mehmet ÖZKAYA, Ayşe TAŞ, Özdem ÇEVİK, Ömer ÖCAL gibi sanatçılarla çalışmalarını sürdürdü. Vefatına kadar ses sanatçısı Hüner COŞKUNER’in vokalistliğini sürdürdü. Aşiyan Musiki derneğinde Kanuni Sadık KAVAS ile çalışmalarına devam etmektedir.

Müzik çalışmaları sırasında Üsküdar Musiki Cemiyeti, Bakırköy Musiki Vakfı Konservatuarı, Aşiyan Musiki Derneği sıralarında eğitim gördü. TRT Sanatçısı, bestekâr  Cengizhan SÖNMEZ ile İstanbul Teknik Üniversitesi Ses Eğitimi Öğretim Görevlisi Gülşah SÖNMEZ’den nazariyat, solfej ve repertuar dersleri aldı.

Florya Musiki Cemiyeti kurucuları arasında yer alan Özlem IŞIK, cemiyet etkinlikleri yanı sıra çalışmalarına bireysel olarak da devam etmektedir.

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör