Mustafa Topaloğlu

Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı

Doğum
Diğer İsimler
Lakabı: Uzaylı

Türk Halk Müziği sanatçısı. Lakabı: Uzaylı. 1957 yılının son aylarında Hopa’da doğdu. Artvin Hopalı bir baba ve Trabzonlu annenin 11 çocuklarından biri olan Mustafa Topaloğlu, fakir bir ailede çocukluk geçirdi. Çocukluğu Sakarya Karasu’da geçti.

Mustafa Topaloğlu, okul yıllarında Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek hafız olduğunu söyledi:

 "Sömestr tatillerinde din hocalarımdan ders alıyordum ve büyük bir aşkla Kur'an-ı ezberlemek için uğraşıyordum. Kur'an-ı Kerim'i ezberledim ve hafız oldum. Kendimi hem dini hem de beşeri ilimle donattım" dedi.  Babasının din adamı olmasını önerdiğini ancak kendisinin müziğe yöneldiğini belirtti.

"Oy Oy Emine" şarkısıyla ünlendi. Mustafa Topaloğlu, sıradışı hikâye ve konuşmalarıyla adından çok söz ettirmektedir. Özellikle uzaylılarla ilgili konuşmalarından dolayı Uzaylı Türkücü Mustafa Topaloğlu olarak tanınır.1 Eylül 2003 de vefat eden abisi Müzik yapımcısı Hilmi Topaloğlu ve Burhan Aydemir’le birlikte 1992 yılında Nokta Müzik firmasının kurulunda bulundu. Bir müddet sonra Mustafa Topaloğlu firmadan ayrıldı. Hilmi Topaloğlu, Burhan Aydemir’le birlikte yoluna Prestij Müzik olarak devam etti.

 

Evlilikleri:

 

Mustafa Topaloğlu, 1986 yılında şarkıcı Leyla Somer ile 4 yıl süren bir birliktelik yaşamıştır. İlk eşi Hasibe Hanımdan bir kızı ve Çağlayan Topaloğlu (d.1985) adında bir oğlu vardır.1998 yılından beri İmam nikahlı eşi Derya Abnat Hanımdan Irmak (d.2002) adında bir kızı, “Hilmi Uzay” (d.2006) adında bir oğlu var.

Resmi nikahlı eşi Hasibe Hanım boşanmaya yanaşmadığı için, Mustafa Topaloğlu'nun kendisinden 25 yaş küçük imam nikahlı eşi Derya Abnat Hanım, “Topaloğlu” soyadını kullansın diye ünlü türkücünün babası tarafından kendi nüfusuna yazdırılmış.

Survivor Ünlüler Gönüllüler'in ikincisi olan Survivor 2012'ye katılan Mustafa Topaloğlu eşiyle yaptığı telefon konuşmasıyla hafızalara kazınmıştı.

 

Albümleri:

 

Tantana

Emine Albümü

Hedef İnsanlık

Mustafa Topaloğlu Klasikleri

Cemile

Makbule

 

Popüler Şarkıları:

 

Eminem Mustafa Topaloğlu

Muallim Mustafa Topaloğlu

Abu Çi Çi Mustafa Topaloğlu

Taktım Mustafa Topaloğlu

Obama Mustafa Topaloğlu

Karadut Mustafa Topaloğlu

Ula Ula Niyazi Mustafa Topaloğlu

Çukulata Sevgilim

Emine

Memişler

 

KAYNAKÇA: Mustafa Topaloğlu kimdir, kaç yaşında? (hürriyet.com.tr, 31.12.2018), Mustafa Topaloğlu kimdir? (haberler.com, 31.12.2018), Mustafa Topaloğlu kimdir? (internethaber.com, 31.12.2018).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör