Lucien Arkas

Holding Yönetim Kurulu Başkanı, İş İnsanı

Doğum
Eğitim
İzmir Saint Joseph Fransız Lisesi

İş adamı. Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı. 1945, İzmir doğumlu. İzmir Saint Joseph Fransız Lisesi mezunu. İzmir'de yaşayan Marsilya kökenli levantenlerden olan dedesi Gabriel J.B. Arcas'ın kurduğu ithalatçı firmanın başına genç yaşta yönetici olarak geçmişti. Lucien Arkas da şimdi Arkas Holding’i yönetiyor. Gülbeniz Arkas’la evlidir.

65 şirketle 6 bin 500 kişiye istihdam sağlayan Arkas Holding’in 24 ülkede 60 uluslararası ofisi bulunuyor. Son olarak Batı Afrika’da, Nijerya ve Gana’da ofis açtı. Türkiye’nin en büyük konteyner gemi filosuna sahip. Son bir yılda alınan gemi sayısı 12. Ayrıca 46 konteyner gemisi ve beş yakıt ikmal tankeri mevcut.

Arkas, yatırım planlarında Anadolu’ya odaklandı. Marmaray ile bağlantılı kara limanları oluşturacak. İlk proje Kartepe’de Duisport Group ortaklığıyla gerçekleştirilen, 260 bin metrekarelik intermodal lojistik merkezi. Sektördeki tüm şirketlerin kullanımına açık olacak merkezden, Asya ile Avrupa, Avrupa ile Balkan ve Orta Asya (CIS) ülkeleri arasında taşıma yapılacak. Arkas, demiryolu serbestleşme kanununun netleşmesiyle, lokomotif yatırımına adım atacak. İstanbul Ambarlı Liman Tesisleri’nin mevcut kapasitesi, 2,3 milyon TEU’ya çıkacak. Limancılık faaliyetleri kapsamında Arkas bir de yeni yatırım gerçekleştirdi. İtalya’nın La Spezia kentindeki Terminal Del Golfo Limanı ile ortak oldu. Ayrıca Türkiye’nin ilk otomotiv ihtisas limanı Autoport’un da sahibi.

 Farklı iş kollarında dikkat çeken Arkas, İzmir’e Arkas Spor Kulübü, Arkas Sanat Merkezi ve Arkas Deniz Tarihi Merkezi’ni kazandırdı. Arkas Trio ile klasik batı müziğinin tanınması için çalışıyor. 76 yıllık zeytinyağı markası Kristal’in ve LA Şarapları’nın sahibi. Eğitimde Orion Vakfı’na bağlı Piri Reis İlköğretim Okulları, Arkas Narlıdere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Arkas Eğitim ve Kültür Vakfı kanalıyla gençleri donanımlı bireyler olarak hayata hazırlıyor.

KAYNAK: Yılın iş insanları 2016 (fortuneturkey.com, 12.04.2017).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör