Kadri Özen

STK Yöneticisi, Gazeteci

Doğum
Ölüm
14 Kasım, 2010
Eğitim
Başkent Gazetecilik Yüksek Okulu

Gazeteci, STK yöneticisi (D. 1949, Çemişgezek / Tunceli – Ö. 14 Kasım 2010, Ankara). İlk ve Orta öğrenimimi tamamlayıp, Başkent Gazetecilik Yüksek Okulu’nu bitirdikten sonra Askerliğini Yedek Subay olarak yaptı. Yüksek Öğrenim yıllarında başladığı Gazetecilik mesleğini 1978 – 2000 yılları arasında Anadolu Ajansı’nda sürdürdü. Anadolu Ajansının çeşitli ünitelerinde muhabir ve yönetici olarak görev alan Kadri Özen, 2000 yılında emekli oldu.

Mesleğinin büyük bir süresini Parlamento Muhabiri olarak sürdüren Kadri Özen, üç dönem Parlamento Muhabirleri Derneği’nde sekreter üye olarak görev yaptı. Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın Ankara Şubesi’nde uzun yıllar yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunan Kadri Özen daha sonra Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Eğitim Sekreterliği ile iki dönem Genel Başkan Yardımcılığı görevlerine seçildi. Bu arada 10 yıl süreyle de Basın Kartları Komisyonu’nda üye olarak bulunan Kadri Özen, Sürekli Basın Kartı sahibiydi. 14 Kasım 2010, Ankara’da vefat etti, Karşıyaka Mezarlığında toprağa verildi.

KAYNAKÇA: Kadri Özen Son Yolculuğuna Uğurlandı (15.11.2018), Yitirdiklerimiz (gazetecilercemiyeti.org.tr, erişim 08.08.2016).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör