Erden Timur

İş İnsanı

Doğum
Eğitim
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi

İş adamı. Nef İcra Kurulu Başkanı. 1982, Mersin doğumlu. Orta öğrenimini Tarsus Amerikan Koleji’nde tamamlayan Timur, 2005 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Ardından London School of Economics’te ekonomi eğitimi alan Timur, 2010 yılında kurduğu Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım A.Ş. ile iş hayatına atıldı.

Yarattığı Foldhome ve Foldoffice konseptleriyle sektöre birçok ilk kazandıran Timur, Nef markalı konut sektöründe geçen yılı ciro, satış ve teslimatta üç ayrı rekorla kapattı. Geçen yıl 1.950 konut satışından 1,5 milyar lira ciro elde eden şirket son iki yılda 3 bin 850 adetlik konut teslimatına imza attı. Nef, bu rakamlara göre tam dört yıl üst üste konut satışında sektör liderliğine imza atmış oldu. Bu yılki ciro hedefi ise 2,1 milyar lirayı aşmak.

Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur da servetini 50 milyon dolar artırarak 450 milyon dolara çıkardı. Nef, geçen yıl Galatasaray’ın ana sponsoru olarak dikkatleri üzerine çekmişti.

En zengin 100 Türk’ün sıralandığı “Forbes 100" listesinde Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur en genç erkek milyarder olarak yer aldı. Erden Timur aynı zamanda Mersin’den listeye giren tek iş insanı olarak dikkat çekti. Erden Timur kimdir?

Forbes dergisi tarafından yayınlanan “En Zengin 100 Türk” listesi, şehirlerin de rekabetine sahne olurken listede en fazla zengin İstanbul’dan çıktı.

Akdeniz Ekonomik Forumu’na ev sahipliği yapan Mersin’den listeye giren tek iş insanı ise Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur oldu.

İpek Kıraç ile birlikte 2018'de listenin en genç zenginleri olarak dikkat çeken Erden Timur, 2018 yılında 550 milyon dolarlık servetiyle listede 88. sırada yer aldı.

 KAYNAKÇA: İşte Türkiye'nin en genç zenginleri (hurriyet.com.tr, 06 Mart 2017), Erden Timur kimdir? - Zenginler listesinde tek Mersinli (ntv.com.tr, 07.03.2018).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör