Hande Yener

Pop Müzik Yorumcusu, Şarkı Sözü Yazarı, Oyuncu

Doğum
12 Ocak, 1973
Eğitim
Erenköy Kız Lisesi
Burç
Diğer İsimler
Makbule Hande Özyener

Pop şarkıcısı ve söz yazarı, sinema ve dizi oyuncusu. Gerçek adı Makbule Hande Özyener. 12 Ocak 1973, Kadıköy / İstanbul doğumlu. Ortaokul  eğitimi sonrasında ailesi konservatuvara gitmesine izin vermeyince Erenköy Kız Lisesi’ne başladı ancak bu okulu ikinci sınıfta terk ederek evlendi.

Küçük yaşlarından beri hayalini kurduğu şarkıcılığı yapmak için Sezen Aksu’ya ulaşmaya çalıştı ve tezgâhtarlık yaptığı mağazaya gelen Hülya Avşar aracılığıyla Aksu’yla tanıştı. Aksu’nun yanında bir dönem geri vokallik yaptıktan sonra Altan Çetin ile çalışarak hazırladığı ilk stüdyo albümü Senden İbaret’i 2000 yılında yayımladı

Ses getiren bir çıkış yaptığı yıllardan itibaren sık sık çıkardığı albümlerle Türk pop müziğinde kendine yer edindi. Kariyerindeki adımları ve kişiliği birçok kez incelenerek yorumlandı, bazen "Türk Pop Müziğinin Kraliçesi" şeklinde anıldı. Bunun bir sonucu olarak onuncu stüdyo albümüne Kraliçe (2012) adını verdi.

Müziğinin yanı sıra kıyafetleri ve sık değiştirdiği saç rengiyle adından bahsettirdi. Zaman zaman müzikal tarzında da değişiklikler yaptı, pop müzikten elektronik müziğe geçtiği dönemde yaptığı "bakkal müziği" tanımlaması yüzünden çeşitli tartışmaların içinde yer aldı.

 

Rol Aldığı Diziler:

 

Geniş Aile (Kendisi, 2010)

Dadı (Konuk Oyuncu, 2000)

5 Maymun Çetesi (1999)

 

Rol Aldığı Sinema Filmi:

 

Kraliçe Fabrikada (Konuk Oyuncu, 2008)

 

KAYNAKÇA: Hande Yener (hurriyet.com.tr, 11.08.2018), Hande Yener (diziler.com, 11.08.2018), Hande Yener (beyazperde.com, 11.08.2018), Hande Yener (sinematurk.com, 11.08.2018).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör