Elif Çapçı

İşletmeci, İş İnsanı

Doğum
-
Eğitim
Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü

İşletme mühendisi, iş kadını. Boyner Grup Perakende Başkan Yardımcısı ve Beymen Genel Müdürü. İstanbul doğumlu. Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun olduktan sonra Duke Üniversitesi’nden MBA derecesi aldı. Çalışma hayatına ABD’de, Signet Bank’de başladı. Ardından Bain&Company’e katılarak Türkiye ve İsrail’de farklı sektörlerde strateji danışmanlığı yaptı. 2001 yılında CitiGroup’a geçen Çapçı, New York, Brüksel ve Londra ofislerinde görev aldı. 2006 yılında Türkiye’ye dönerek Citibank’ta perakende bankacılıktan sorumlu genel müdür yardımcısı görevini üstlendi. 2008’de başkan yardımcısı olarak Boyner Holding’e katılan Çapçı, Beymen’in CEO’su olarak görev yapıyor.

Çapçı liderliğinde Beymen’in cirosu ilk kez 2016’da 1 milyar TL’yi aştı. Tüm grupta internet satışlarının toplam içindeki payı yüzde 12’yi buldu.

2016’da Akmerkez’de açılan Wepublic ile çok katlı mağazacılık formatı hayata geçirildi. Wepublic ile 500’ün üzerinde marka müşterilerle buluştur.

Çapçı ve ekibinin gündeminde, Wepublic’i 2017 ve sonrasında yurtdışı ve Türkiye’de yeni lokasyonlarla yaygınlaştırmak var. Beymen’in Suadiye mağazası ile ilgili çalışmalar ise 2017’deki önemli yatırımlar arasında gösteriliyor.

KAYNAKÇA: En Güçlü 50 İş Kadını 2017 (fortuneturkey.com, 12.04.2017), Türkiye'nin  '50 Güçlü Kadın' CEO’su belli oldu! (Hürriyet Haber, 05.09.2018).             

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör