Hüseyin Peker (İlahiyatçı)

İlahiyat Profesörü, Araştırmacı Yazar, Akademisyen

Doğum
-
Eğitim
Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi

Akademisyen, ilahiyat profesörü, araştırmacı yazar. Trabzon doğumlu. Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi mezunu. Yüksek lisans ve doktora çalışmalarını aynı yerde tamamladı. Daha sonra akademik çalışmalarına Yrd. Doç. Dr. olarak Ondokuz Mayıs Üniversitesinde devam etti. Burada Doçent ve Profesör unvanlarını aldı.

Din Psikolojisi uzmanı olan Prof. Dr. Hüseyin Peker, halen çalışmalarını Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümünde sürdürmektedir. Almanca, Arapça bilmektedir.

KİTAPLARI:

Din Psikolojisi (?), Psikolojik Açıdan Namaz ve Namaz Psikolojisi (2013), Zihnin Donanımı Zihinleri Zorlayan Dini Sorular ve Cevaplar? (2013), Kur'an ve Sünnet Ekseninde Ahlak Birey ve Toplum (2015), Kur'an ve Sünnet Ekseninde İletişim ve Halkla İlişkiler (2016), Ruh Sağlığı ve Dini İnanç (2017), Toz Bile Değilken (2017), Şükür ve Kanaat Psikolojisi ve Eğitimi (2017), Allah'ın Boyasıyla Boyanmak (Kur’an’da Kişisel Gelişim (2017).

KAYNAKÇA: Prof. Dr. Hüseyin Peker (omu.edu.tr, 25.08.2018), Prof. Dr. Hüseyin Peker kitapları (internet kitapçıları, 25.08.2018).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör