Seyithan Özdemir

Oyuncu

Doğum
01 Ocak, 1982
Burç
Diğer İsimler
Hakan: Muhafız Kahin’in Adamı. İçerde Minik.

Sinema ve dizi oyuncusu. 1 Ocak 1982, Muş doğumlu. Boyu 2,05 metredir. Oyuncu olmadan önce korumalık yapan Özdemir, çiftçi bir anne ve babanın çocuğu, 8 kardeşin küçüklerindendır.

Yönetmen Tolga Karaçelik ile tanıştıktan sonra, ilk olarak 2014 yılında Sarmaşık'ta "Kürt" karakterini canlandırdı. Daha sonra çeşitli film ve dizilerde, "Baskın: Karabasan" ve "Hannas: Karanlıkta Saklanan" adlı korku filmlerinde yer aldı.

Show Tv’nin final yapan, başrollerini Çağatay Ulusoy, Bensu Soral, Aras Bulut İğnemli ve Çetin Tekindor'un yer aldığı 'İçerde' dizisiyle tanınan Seyithan Özdemir sosyal medyada en çok konuşulan isimler arasında oldu.

Altı yıldır İstanbul’da yaşayan Seyithan Özdemir gece kulüplerinde, konserlerde, sanatçılara ve iş adamlarına yakın korumalık yapmakta.

 

'Ünlü Olmak İstemiyorum'

 

35 yaşındaki oyuncu "İnsanlar fotoğraf çektirmek için yanıma geliyor. Rolümü ve beni çok sevdiklerini söylüyorlar. Hepsi güzel ama ben pek ünlü olmak istemiyorum" diyor.

 

Filme dâhil olma hikâyesi şöyle:

 

“Yönetmen Tolga Karaçelik benim patronu aramış, böyle bir kişiye ihtiyacım var, diye. Uzun boylu, esmer birini istiyor.

Patron da Tolga hocayla beni buluşturdu. Oturduk, konuştuk, anlaştık ve oynadım. Daha önce ‘Zengin Kız Fakir Oğlan’ dizisinde bir bölüm oynamıştım. Orada heyecan meyecan vardı. Burada daha sakindim ama daha zordu. Çünkü hiç konuşmuyorum.

“Yönetmen Tolga Karaçelik benim patronu aramış, böyle bir kişiye ihtiyacım var, diye. Uzun boylu, esmer birini istiyor. Patron da Tolga hocayla beni buluşturdu. Oturduk, konuştuk, anlaştık ve oynadım. Daha önce ‘Zengin Kız Fakir Oğlan’ dizisinde bir bölüm oynamıştım. Orada heyecan meyecan vardı. Burada daha sakindim ama daha zordu. Çünkü hiç konuşmuyorum.

 

Takdir-i İlahi

 

Kendisi sakinliği sevse de filmde oynadığı karakterin suskunluğu onu pek mutlu etmemiş. Hissiyatını şöyle özetliyor: “Tolga hocayla çok sefer tartıştık. Beni buraya koydunuz, hiç konuşmuyorum. Diğer adam sürekli benimle dalga geçiyor. Benim tek repliğim yok. İnsan konuşmak istiyor. Diyalog olsa daha güzel olur. Ama sonuçta senaryo, yönetmen ne derse o. İnsan ister istemez diyalog koymak istiyor ama olmuyor.

Unutulmaz bir yüzün var. Günlük hayata yansımaları nedir? diye sorulduğunda: 'Biz alıştık artık. Takdir-i ilahi. Yüzüm bana yabancı gelmiyor. Milletin kendi aralarında konuşmalarını önemsemiyorum. Çok tanınmak istemiyorum. Az ünlü olayım. Benim prensibim o. Tanınıyor olmak sıkıntı. Serbest gezemiyorsun, istediğin şeyleri yapamıyorsun. Abi fotoğraf çekelim, diyorlar. Sıkıntı.' diye cevap verdi.

 

Rol Aldığı Film ve  Diziler:

 

İç Bahçe (Sinema Filmi 2021)

Ölü Yatırım (Sinema Filmi 2019)

Geçmiş Olsun (Sinema Filmi 2019)

Enes Batur Gerçek Kahraman (Barut, Sinema Filmi 2019)

Hakan: Muhafız (Kahin’in Adamı, TV Dizisi 2019)

Baba Bi Buçuk (Sinema Filmi 2018)

The Woman in Purple (Komşu, Kısa Film 2017) 

Yaşamak Güzel Şey (Sinema Filmi 2017)

Mezarlık (Mezarcı Azap, Sinema Filmi 2017)

Geri Döndü (Sinema Filmi 2017)

İçerde (Minik, TV Dizisi 2016)

Çakallarla Dans 4 (Ormancı Ceberrut, Sinema Filmi 2016)

Hannas: Karanlıkta Saklanan (Sinema Filmi 2015)

Baskın: Karabasan (Giant Man / Frog Hunter, Sinema Filmi 2015)

Panzehir (Sinema Filmi 2014)

Sarmaşık (Makineci Kürt, Sinema Filmi 2014)

Zengin Kız Fakir Oğlan (TV Dizisi 2012)

 

KAYNAKÇA: İçerde 'Minik' kimdir? Seyithan Özdemir kimdir? (posta.com.tr, 16.05.2018), Seyithan Özdemir (showtv.com.tr, 16.05.2018), Seyithan Özdemir (imdb.com, 10.08.2021), Seyithan Özdemir (sinematurk.com, 10.08.2021), Seyithan Özdemir (diziseti.tv, 10.08.2021), Seyithan Özdemir (beyazperde.com, 10.08.2021).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör