Lale Karabıyık

Genel Başkan Yardımcısı, İktisat Profesörü, Araştırmacı Yazar, Milletvekili, Akademisyen, Siyasetçi

Doğum
22 Ağustos, 1965
Eğitim
Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü
Burç

Akademisyen, araştırmacı yazar, finans profesörü, siyasetçi, XXV., XXV. ve XXVII. Dönem Bursa Milletvekili, CHP Genel Başkan Yardımcısı. 22 Ağustos 1965'te Bilecik'te doğdu. Baba adı Erdoğan, anne adı Gülten'dir. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. 1999 yılında doçent unvanını aldı. 2005 yılında Uludağ Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü Finans Anabilim Dalına Profesör olarak atandı.

8 ders ve araştırma kitabı, ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış 39 makalesi, ulusal ve uluslararası sempozyumlarda sunulmuş 7 tebliği ve araştırma ödülleri bulunmaktadır.

Çeşitli basın ve yayın organlarında ekonomi ve piyasa değerlendirmeleriyle yer aldı. Çeşitli ders ve araştırma yayınlarının yanı sıra Küresel Krizde Risk Yönetimi, Üniversite Sanayi  İşbirliği Projeleri, Organize Sanayi Bölgeleri ve Kentsel Rekabet Endeksleri, Yenilenebilir Enerji Yatırımları Stratejisi ve Dış Ticaret Açığı, Kadın Girişimciler ve Mikro Finans, TL de Yaşanan Aşırı Değerlenmenin Ölçüm Raporu  son dönemde yaptığı çalışmalardan bazılarıdır.

Akademik görevlerinin yanı sıra UÜ İİBF Dekan Yardımcılığı, UÜ ÖYP Koordinatörlüğü, UÜ Senato Üyeliği, UÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü ve Üniversiteler Ortak Lisansüstü Programlar Koordinatörlüğü gibi çeşitli idari görevlerde de bulundu. Bunların yanı şıra, çeşitli SİAD’larda ekonomi danışmanlığı yaptı.

İyi düzeyde İngilizce bilen Karabıyık, evli ve 1 çocuk annesidir.

Lale Karabıyık, 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 ve 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde CHP’den XXV., XXV. ve XXVII. Dönem Bursa Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı.

10 Ağustos 2018 günü CHP Kadın Politikaları genel başkan yardımcılığına Lale Karabıyık getirildi. 

 

Üyesi Olduğu Dernekler

 

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TUKD)

Cumhuriyet Kadınları Derneği

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BALGÖÇ)

Finans Bilim Platformu

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER)

 

KAYNAK: Lale Karabıyık (tbmm.gov.tr, 10 Ağustos 2016).  TBMM Albümü 25. Dönem (tbmm.gov.tr, 18.11.2016). TBMM Albümü 26. Dönem Milletvekilleri (PDF - tbmm.gov.tr, 2018), CHP'de yeni Merkez Yürütme Kurulu belli oldu (cumhuriyet.com.tr, 10 Ağustos 2018), Lale Karabıyık (chp.org.tr, 24.12.2019), 27. Yasama Dönemi Milletvekilleri (tbmm.gov.tr, 24.04.2020).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör