Aykut Erdoğdu

Genel Başkan Yardımcısı, Milletvekili, Yönetici, Siyasetçi

Doğum
28 Ağustos, 1972
Eğitim
Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü
Burç

Yönetici, siyasetçi, milletvekili, CHP Genel Başkan Yardımcısı, yazar. 28 Ağustos 1972’de Kars’ın Sarıkamış ilçesinde doğdu. Babasının adı Asım, annesinin adı Seher’dir. Ailenin dört çocuğundan en küçüğü olarak doğdu.

İlk, orta ve lise öğrenimini Erzurum'da tamamlamasının ardından 1993 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. ABD’de Carnegie Mellon Üniversity’de Kamu Politikaları ve Yönetimi konulu yüksek lisansını yaptı.

1995 yılında Hazine Müsteşarlığında stajyer hazine kontrolörlüğüne atandı ve daha sonra başkontrolör oldu. 2004 yılında Amerika Birleşik Devletlerinde “Uluslararası Muhasebe ve Denetim Standartları” konusunda çalışmalarda bulundu. Uluslararası geçerliliği olan Sertifikalı İç Denetçi (Certified Internal Auditor-CIA) belgesinin sahibidir.

Ayrıca Hazine müsteşarlığındaki görevi sırasında Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Bankası ve Avrupa Birliği fonlarıyla finanse edilen çeşitli projelerin başdenetçisi olarak görev yaptı.

Erdoğdu, Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) katıldı ve ilk defa 2011 Türkiye genel seçimlerinde 24. Dönem CHP İstanbul 2. Bölge milletvekili olarak meclise girdi.

Milletvekilliği döneminde Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu üyeliği ve Komisyon'da partisinin görevlerini yürüttü.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrası oluşturulan CHP Kriz Masası'nın Başkanlığı'na getirildi.

6 Eylül 2014 tarihinde CHP Parti Meclisi üyesi seçildi. Ancak 23 Ekim 2014 tarihine Parti Meclisi üyeliğinden istifa etti.

25., 26. ve 27 dönem Türkiye genel seçimlerinde tekrar CHP İstanbul milletvekili olarak meclise girdi.

10 Ağustos 2018 günü CHP'de yeni Merkez Yürütme Kurulu belli oldu. İşveren Sendikaları Kuruluşları Esnaf Odaları ve Sosyal Politikalar genel başkan yardımcılığına Aykut Erdoğdu getirildi. 

İngilizce ve Almanca bilen Erdoğdu, evli ve 1 çocuk babasıdır.

 

ESERLERİ:

 

Yağma Yılları (2015), 15 Temmuz Gerçekleri (Kolektif, 2018).

 

KAYNAKÇA: TBMM Albümü 24. Yasama Dönemi (tbmm.gov.tr, erişim: 16.01.2016), Aykut Erdoğdu kimdir? (timeturk.com, 10 Ağustos 2018), CHP'de yeni Merkez Yürütme Kurulu belli oldu (cumhuriyet.com.tr, 10 Ağustos 2018), Aykut Erdoğdu (chp.org.tr, 24.12.2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör