Ülker Güzel

Ekonomi Araştırmacısı, Maliyeci, Milletvekili, Bürokrat, Siyasetçi

Doğum
Eğitim
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye ve İktisat Bölümü
Diğer İsimler
24. Dönem Ankara Milletvekili, Ekonomi Yazarı. Milli Eğitim eski Bakanı merhum Hasan Celal Güzel’in eşi.

Maliyeci, Bürokrat, Siyasetçi, Araştırmacı Yazar, Editör, 24. Dönem Ankara Milletvekili, Ekonomi Yazarı. Milli Eğitim eski Bakanı merhum Hasan Celal Güzel’in eşi. 7 Şubat 1944’te Kars’ta doğdu. Baba adı Mehmet Veysi, anne adı Lamia’dır. Planlamacı, İktisatçı; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye ve İktisat Bölümünü bitirdi. DPT uzmanı olarak kalkınma planlarının hazırlık çalışmalarında bulundu. OECD ve BM bursuyla Almanya ve ABD’de göçmen işçilerin tasarruflarının değerlendirilmesi ve vakıflar konularında çalışmalar yaptı.

Başbakanlık Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığında, New York Ticaret Müşavirliği, Müsteşarlık Danışmanlığı; Vakıflar ve Vakıflar Bankasından sorumlu Devlet Bakanlığı Danışmanlığı, Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı Müşavirliği, Stockholm Ticaret Müşavirliği, Anlaşmalar Genel Müdürlüğü uzmanlığı görevlerinde bulundu. Milli Güvenlik Akademisi Kamu Görevlileri Eğitim Programı ile Polis Akademisinde öğretim görevlisi olarak ders verdi. Dış Ticaret Müsteşar Yardımcılığı ve İGM Genel Sekreterliği görevlerini yürüttü.

Ülker Güzel, AK Parti’den 24. Yasama Dönemi Ankara Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. 24. Dönemde TÜRKPA Türk Grubu Üyesi oldu. İyi düzeyde İngilizce bilen Güzel, evli ve 2 çocuk annesidir. Alanında 12 adet kitabı ve çok sayıda makalesi yayınlanmıştır.

KAYNAK: TBMM Albümü 24. Yasama Dönemi (tbmm.gov.tr, erişim: 16.01.2016).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör