Zehra Zümrüt Selçuk

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı, STK Yöneticisi, Ekonomist

Doğum
Eğitim
Bilkent Üniversitesi

Ekonomist, yazar, STK yöneticisi, siyasetçi, eski Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı.

1979, Ordu doğumlu. Kültür ve Turizm eski Bakanı Atilla Koç’un kızıDIR. Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nin ardından Bilkent Üniversitesi’nde tam burslu ekonomi lisansı öğrenimi gördü. Amerika’da Michigan Üniversitesi’nde ekonomi doktorasına başladı, Teksas Üniversitesi’nde işletme doktorasına devam ederken, aynı üniversitede muhasebe ve enformasyon yönetimi yüksek lisansı da yaptı. İngilizce biliyor. Evlidir.

2003-2007 yılları arasında Teksas Üniversitesi’nde araştırma asistanı, 2007’den itibaren İslam İşbirliği Teşkilatı SESRIC’te kıdemli araştırmacı olarak görev yaptı.  Halen SESRIC İstatistik ve Enformasyon Direktörüdür.

Bu kurumdaki çalışmaları sırasında toplumsal cinsiyet, demografi, iş gücü, çok boyutlu yoksulluk ölçümleri, eğitim ve inovasyon, bilgi performans sistemleri, bankacılık ve finans, kalkınma yardımları gibi alanlarda faaliyet yürüttü. Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine yönelik birçok projenin ve kapasite geliştirme programının koordinatörlüğünü yaptı.

Çok sayıda Türkçe ve İngilizce yayını bulunmaktadır. Yerli ve yabancı üniversitelerden dereceler, burslar, sertifikalar almıştır.

KADEM Ankara Temsilciliği ve Denetleme Kurulu Üyeliği, Kadın Birliği Platformu Üyeliği, Satrançla Büyüyorum Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Bilkent Üniversitesi Mezunları Derneği Üyeliği bulunuyor. 

Zehra Zümrüt Selçuk, 09.07.2018 günü Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı olarak göreve başladı.

21 Nisan 2021 günü Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı adı altında ikiye bölündü. Bakanlığın ikiye bölünmesiyle Zehra Zümrüt Selçuk'un görevi sona ermiş oldu. Yeni kurulan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na ise Vedat Bilgin getirildi.

KAYNAK: Yeni kabinede Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kimdir? (Hürriyet Haber,10.07.2018), Kabine'de değişiklik (İki yeni bakanlık kuruldu (ntv.com.tr, 21.04.2021).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör