Özge Özkaplan

Oyuncu

Doğum
Eğitim
Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü

Dizi oyuncusu. 1992, Ankara doğumlu. Ankara Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümünden sonra Hakan Karsak ve Barış Yıldız ile “Temel ve İleri Oyunculuk” eğitimleri aldı. Ayrıca Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesinde “Sunuculuk Diksiyon Eğitimi”, Yağmur Ulusoy Göktürk’ten Temel Oyunculuk eğitimi aldı.

İlk deneyimini Blu TV‘de mini seri olarak yayınlanan ve katledilen 3 güzel insanı konu alan “Çalınmış Hayatlar” dizisinde “Özgecan Aslan‘ı” canlandırdı. Bu deneyimlerden sonra 2018’de gösterime başlayan Kalbimin Sultanı dizisinde Ayperi karakterini canlandırdı.

Dizide Ayperi, 18 yaşında kara saçlı, kara kaşlı, ay yüzlü bir Çerkes kızıdır. Küçük yaştan itibaren ailesi tarafından saraya cariye olarak satılmak üzere yetiştirilmiştir.

Sonunda saraya satılmış ve çok da iyi bir eğitimden geçmiştir. Anna’nın saraya muallime olarak gelmesiyle de ona hizmet etmeye başlar. Anna’nın hem en büyük dert ortağı hem de haremdeki en büyük yol göstericisidir.

 

Rol Aldığı Diziler:

 

Kalbimin Sultanı (Ayperi, 2018)

Çalınmış Hayatlar (Özgecan Aslan, 2017)

 

KAYNAKÇA: Özge Özkaplan (ntv.com.tr, 13.06.2018), Özge Özkaplan (startv.com.tr, 13.06.2018), Özge Özkaplan (kadinca.club, 13.06.2018), Özge Özkaplan (diziler.com, 13.06.2018).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör