Duygu Leloğlu

Gazeteci-yazar, Sunucu

Doğum
Eğitim
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV-Sinema Bölümü

Gazeteci yazar, tv haber sunucusu. 1980, Ankara doğumlu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV-Sinema Bölümü mezunu. Fransa'da 'Avrupa Birliği gazeteciliği', daha sonra ise Belçika'da 'Avrupa Araştırmaları' dallarında yüksek lisans programlarını tamamlayan Leloğlu Brüksel'de yaşadığı yıllarda gazetecilik yapmıştır. Son olarak Nisan 2011 tarihine kadar Sabah gazetesinin Brüksel temsilciliği görevini üstlenen Duygu Leloğlu ayrıca son iki üç yıldır Euronews televizyonuna dünyanın değişik yerlerinde haber dosyaları hazırlamıştır.

Nisan 2011'de İstanbul'a taşınan Leloğlu A Haber televizyon kanalına transfer oldu. Duygu Leloğlu Duygu Leloğlu, A Haber'de hafta içi her gün 24.00-02.00 saatleri arası 'Gece Ajansı' adlı programı sunuyor.

Daha önce aynı kanalda 13:15-14:00 arası Fehmi Koru ve Hasan Bülent Kahraman ile birlikte, 'Beyin Fırtınası' adlı programı hazırlayıp sunmuştu.

A Haber sunucusu Duygu Leloğlu, Sabah gazetesi yazı işleri müdürü Hakan Turpçu ile 2 Ekim 2016’da evlendi. Çiftin nikâh şahitliğini dönemimin Başbakanı Binali Yıldırım yaptı. Başbakan Yıldırım sadece şahitlik yapmakla kalmadı gelin ve damada bir de söyleşi verdi.

Duygu Leloğlu’nun 2000 yılında Ozan Ceyhun’la ortaklaşa yayımlanmış Brüksel El Kitabı / Avrupa Birliği Yolunda Türkiye İçin adlı bir kitabı vardır.

KAYNAKÇA: Duygu Leloğlu Kariyerini Ve Programını Anlattı! (diziler.com/haber, 13 Ocak 2014), Duygu Leloğlu Kimdir?  (kirmiziturkmedya.com, 26.03.2016), İki gazetecinin nikahına Başbakan gelirse... (sabah.com.tr, 02.10.2016), Duygu Leloğlu kitapları (kitapyurdu.com, 13 Haziran 2018).

 

DUYGU LELOĞLU KARİYERİNİ VE PROGRAMINI ANLATTI!

DUYGU LELOĞLU KARİYERİNİ VE PROGRAMINI ANLATTI!

 

Brüksel merkezli çalışarak Avrupa, Ortadoğu ve Kafkaslar başta olmak üzere birçok yeri tavaf eden Leloğlu ile enine boyuna haberciliği konuştuk...

Duygu Leloğlu kariyerini ve programını anlattı!

 

Röportaj (diziler.com/haber, 13 Ocak 2014)

   

A Haber'de 'Gece Ajansı' programını sunan Duygu Leloğlu, "Avrupa ülkelerinde her alanda oturmuş sistem, insanı robot haline getiriyor. Türkiye'de ise her dakika değişen gündem heyecan vâdediyor" diyor.

 

Duygu Leloğlu, A Haber'de hafta içi her gün 24.00-02.00 saatleri arası 'Gece Ajansı' adlı programı sunuyor.   Brüksel merkezli çalışarak Avrupa, Ortadoğu ve Kafkaslar başta olmak üzere birçok yeri tavaf eden Leloğlu ile enine boyuna haberciliği konuştuk... 

KAN ÇEKTİ, DÖNDÜM!

Çok renkli bir kariyer geçmişiniz var. Biraz kendinizden bahseder misiniz?

Uzmanlık alanım Avrupa siyaseti. Ankara İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü'nü bitirince Fransa'ya Avrupa gazeteciliği üzerine yüksek lisans yapmaya gittim. Uzun yıllar Brüksel'i merkez alarak gazetecilik yaptım. Uluslararası Euronews kanalında serbest gazeteci olarak çalıştım. Türkiye'ye dönmeden önce de Sabah gazetesinin Brüksel temsilciliğini yapıyordum. Yurt dışında kaldığım yıllar, beni Türkiye'ye daha çok yaklaştırdı. Kan çekti ve sonunda 2.5 yıl önce İstanbul'a döndüm. Bir de o tarihlerde A Haber kanalı kuruluyordu. İki yıl boyunca 'Satır Arası' adlı programı sundum, şimdi ise A Haber'in 24.00'de başlayan 'Gece Ajansı'nı hazırlayıp sunuyorum.

 

HER ŞEYE DEĞİNİYORUZ

'Gece Ajansı'nın içeriğini anlatır mısınız?

'Gece Ajansı', bir haberaktüalite programı. Hem günün öne çıkan gelişmelerine ilişkin haber veriyorum, hem de o gündeme ait konukları ağırlıyorum. Sadece iç değil, dış siyasetten de bahsediyorum. Kimi zaman yurt dışından gelen siyasetçi, akademisyen, gazetecileri de stüdyoda konuk ediyorum. İkinci bölümde ise yaşama ağırlık veriyorum. Müzik, edebiyat gibi; yaşamın insanları içine çeken her alanına değiniyorum.

Türkiye'de habercilik Avrupa'ya göre daha mı zor?

Evet ama çok daha heyecanlı! Özellikle Batı Avrupa'da her alanda bir oturmuşluk var. Ancak bu oturmuş sistem, insanı bir süre sonra robot haline getiriyor. Türkiye'de ise Avrupa'nın hiçbir yerinde olmayan, her dakika değişen bir gündem ve büyük bir heyecan var. Bu kadar heyecan hem kalpten götürür, hem de her dakika yaşadığını hissettirir insana.[reklam]

EKRAN ENERJİSİ ŞART

Ekran önünde güzellik önemli bir faktör müdür?

Televizyonun en önemli özelliği, görselliğin birçok şeyin önüne geçebilmesi. Ancak eğer izleyiciye güzelliğinizden başka sunabilecek bir yönünüz yoksa; o avantaj, dezavantaja dönüşebiliyor. Habercilikte iki tane olmazsa olmaz var: İzleyiciye verilen güven ve bilgi birikimi... Türkiye'de de son yıllarda, sadece güzelliğe önem veren zihniyetin değiştiğine tanık oluyoruz. Ama ekran enerjisi çok önemli. 

BEN BU İŞE BAŞ KOYDUM

Hafta içi yoğun bir tempoda çalışan biri olarak hafta sonlarınızı nasıl geçiriyorsunuz?

Hafta arası hayatımın ritminin farklı olması nedeniyle göremediğim arkadaşlarımı hafta sonu görüyorum. Bunun dışında flamenko dansı yapıyor, yüzüyor, kitap okuyorum.   Uzun süre soğuk ve denizi olmayan bir yerde yaşadığımdan olsa gerek, İstanbul'da Boğaz keyfini de kaçırmamaya gayret gösteriyorum.

İlerideki hedefleriniz neler?

Ben bu işe baş koydum. Kendimi haberci kimliğimle tanımlayan bir insan olarak, televizyonculukta devam etmek istiyorum. Çünkü ekran bana adrenalin veriyor. Yani hep birbirimize söylediğimiz gibi: Durmak yok, yola devam!

KAYNAK: Duygu Leloğlu Kariyerini Ve Programını Anlattı! (diziler.com/haber, 13 Ocak 2014).

 

Yazar: Röportaj (diziler.com/haber, 13 Ocak 2014)

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör