Yusuf Sinan Tanyıldız

Muhabir, Gazeteci-yazar, Yönetici

Doğum
Ölüm
22 Mayıs, 2018
Diğer İsimler
Y. Sinan Tanyıldız

Gazeteci, muhabir, yönetici, yazar (D. 1952, Maçka / Trabzon – Ö. 22 Mayıs 2018, Adana). Kitaplarında Y. Sinan Tanyıldız imzasını kullandı. Küçük yaşlarda ailesiyle birlikte İstanbul’a göç etti. Tahsilini İstanbul’da tamamladı. 1972 yılında Hürriyet Gazetesi’ne girdi. Hürriyet Gazetesi’nin tüm birimlerinde çalışan Tanyıldız, Anadolu’nun neredeyse her bölgesine gönderildi. 13 yıl Hürriyet’in İstanbul merkezinde yazı işleri görevinde bulundu. Daha sonra Çetin Emeç’in talimatıyla Adana’ya yazı işleri müdürü olarak atandı.

1983 yılından bu yana Hürriyet’in Adana Bölge Temsilciği görevini yürüten Tanyıldız, Hürriyet’in Çukurova-Gap ekinde Dostça köşesiyle birikimlerini paylaştı. Dostça köşesi Çağ Üniversitesi tarafından kitap haline getirilirken, Tanyıldız’ın yazdığı ‘Bir Yazarı Öldürmek’ ve ’Elveda Ankara’ adlı romanlar da büyük satış rakamlarına ulaştı. Tanyıldız, ayrıca Adana Rotary Kulübü Yönetim Kurulu’nda da görev aldı. Evli ve 2 çocuk babası olan Tanyıldız’ın, ölümü basın camiasında büyük üzüntü ile karşılandı.

Son olarak Hürriyet Gazetesi Adana Bölge Temsilcisi olarak görev yapan Sinan Tanyıldız Sinan Tanyıldız, 22 Mayıs 2018 günü Adana’da hayatını kaybetti. Tanyıldız için önce 46 yıldır görev yaptığı Hürriyet Adana tesisleri önünde, ardından üyesi olduğu Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde önünde tören düzenlendi. Sinan Tanyıldız, Kabasakal Mezarlığı'nda ikindi vakti namazından sonra toprağa verildi. Yayımlanmış kitapları da bulunan Tanyıldız'ın ölümü basın camiasında büyük üzüntüyle karşılandı.

İş Kadınları Derneği'nce (İŞKAD) tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Hürriyet Gazetesi Adana Bölge Temsilcisi Yusuf Sinan Tanyıldız anısına, her yıl mayıs ayında 'Sinan Tanyıldız Başarı Ödülleri' düzenleneceğini açıkladı.

ESERLERİ:

Roman: Bir Yazarı Öldürmek, Elveda Ankara (1999).

Deneme: Anne Patron Oldum (2002).

KAYNAKÇA: Gazeteci Sinan Tanyıldız hayatını kaybetti (eurovizyon.co.uk, 22.05.2018), Sinan Tanyıldız son yolculuğuna uğurlandı (sabah.com.tr, 23.5.2018), Yusuf Sinan Tanyıldız anısına 'başarı ödülleri' verilecek (DHA - cnnturk.com, 30.05.2018).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör