A. Mümin Kavalalı

Milletvekili, Hakim, Avukat, Hukukçu, Siyasetçi

Doğum
Diğer İsimler
Abdülmümin Kavalalı

Hukukçu, hakim, avukat, siyasetçi, milletvekili, yazar (D. 1925, Gümüş / Yunanistan – Ö. ?). TBMM kayıtlarında Abdülmümin Kavalalı olarak da geçer. Baba adı Hafız Salih, anne adı Hatice.  İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu.

A.Mümin Kavalalı, Tirebolu Hâkim Yardımcısı, Araklı Hâkimi, Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi ve Başkanı, Kalkandere Yetkili Hâkimi, Kars Ağır Ceza Mahkemeleri Başkanı, Yargıtay Üyesi, Yargıtay 8. Ceza Dairesi Üyesi olarak görev yaptı.

12 Eylül 1980 sonrası Danışma Meclisine Millî Güvenlik Konseyince üye seçilerek 15.10.1981 – 06.12.1983 arası TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı.

Dündar Kılıç´ın da avukatlığını yapmış olan Mümin Kavala´nın bazı kaynaklarda Orgeneral Tahsin Şahinkaya´nın akrabası olduğu bilgisi yer almıştır.

Evli ve 2 çocuk babası, Az düzey Fransızca biliyor.

ESERLERİ:

Hukukumuzda Silahlar ve Patlayıcı Maddeler, Hukukumuzda Yasa Dışı Yakalanan veya Tutuklananlara Tazminat Verilmesi, Ateşli Silahlar, Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanun vd.

KAYNAKÇA: TBMM Albümü 4. Cilt 1960-1983 (2010), O komutanda öldü - 12 Eylül komutanlarından Tahsin Şahinkaya hayatını kaybetti (sultangazigazetesi.com, 09.07.2015).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör