Oyuncu, müzisyen, şarkıcı, seslendirme sanatçısı, dublör ve sunucu. 10 Temmuz 1994, Bakü / Azerbaycan doğumlu. 23 yaşında olan sanatçı, 2010 yılında kariyerine radyoda başlamış ve radyoda yapılan sunuculuk yıllarının ardından müzik albümü çıkartmıştır.

Amin Abbasov, çok yönlülüğü ile bilinen bir sanatçıdır. Çizgi film dublörlüğü ve seslendirmesi, dizi ve reklam müzikleri, seslendirme yapan sanatçı, 2011 yılında ise Meltem Cumbul, Oktay Kaynarca, Öykü Çelik, Asuman Dabak, Vural Çelik ve Taner Rumeli gibi isimlerinde yer aldığı romantik komedi olan Nuri isimli dizide oyuncu olarak yer almıştır.

Amin Abbasov, Sana Ne, Ağlama, Hayalperest, Neden Olmasın, Olmuyor, Korkuyorum, Zengin Kalkışı gibi pek çok popüler şarkı ile bir hayran kitlesi kazanmıştır. Evleniyoruz adlı şarkısı indirilen şarkılar arasında birinci sırada yer aldı.

Bekar olan sanatçı aynı zamanda 1.84 boyundadır.  Amin Abbasov, Azerbaycan ve Türkiye arasında projeleriyle ilgili yeni çalışmalarını sürdürmektedir.

KAYNAKÇA: Amin Abbasov (haberonu.com, 27.03.2018), Amin Abbasov kimdir, Amin Abbasov şarkı sözleri (sarkidunyasi.com, 27.03.2018), Amin Abbasov (youtube.com, 27.03.2018).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör