Nur Saçbüker Otan

Tiyatro Oyuncusu, Tiyatro Yönetmeni, Oyuncu

Doğum
27 Ocak, 1980
Eğitim
Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü
Burç

Tiyatro oyuncusu ve yönetmeni, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı.

27 Ocak 1980’de İstanbul'da doğdu. 1986-1987 sezonunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın açmış olduğu çocuk eğitim biriminin sınavlarını kazanarak Şehir Tiyatroları'na girdi.

Halen Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencisidir. Şehir Tiyatroları'nda halen oyunculuk, asistanlık ve t.a.l. (tiyatro araştırma lab.) koordinasyon sorumlusu olarak görev yapmaktadır. Ayrıca özel bir ajansta cast yönetmenidir.

1987-88 sezonunda Erhan Yazıcıoğlu'nun yönettiği "Umut Hep Vardı" adlı filmde oynadı. Son olarak Adını Sen Koy dizisinde Sevim karakterini, Hıçkırık dizisinde Melek karakterini canlandırmaktadır. Ayrıca seslendirme yapmaktadır.

  

Oynadığı veya Yönettiği Oyunlar:

 

Rüyaların En Güzeli (oyuncu), Fareli Köyün Kavalcısı (oyuncu), Oidipus (oyuncu), Cem Sultan (oyuncu), Evita (oyuncu), Mankurt (oyuncu- asistan), Batı Rıhtımı (oyuncu), Misyon (oyuncu – asistan ), Kedi İle Palyaço (asistan), Hansel ve Grethel (oyuncu), Bir Yıldız Seç Kendine ( oyuncu- asistan), Sarıpınar 1914 (oyuncu- yönetmen yardımcısı), Kantocu ( oyuncu), Çengi (oyuncu), Eskici Dükkânı (oyuncu), Ferhat İle Şirin (oyuncu), İsli Sisli Pis Puslu (oyuncu), Düğün Ya da Davul (oyuncu – y. yardımcısı), Memleketimden İnsan Manzaraları (oyuncu ), Gülme Komşuna (oyuncu- y.yardımcısı), Seneye Bugün (asistan), Akıllı Soytarı (oyuncu), Tembel Memiş (oyuncu- asistan),Güneşin Oğlu (oyuncu-asistan), Kadın-Savaş Komedi(oyuncu) , Ben Anadolu (oyuncu),Yedi Tepeli Aşk (oyuncu-asistan), Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz (oyuncu), Karagöz Geri Döndü (oyuncu)

 

Rol Aldığı Film ve Diziler:

 

Hıçkırık (Tv Dizisi, Melek)

Adını Sen Koy (Sevim, TV Dizisi, 2016-2018)

Umut Hep Vardı (Sinema Filmi, 1991)

 

KAYNAKÇA: Adını Sen Koy Dizisi Oyuncu Kadrosu ve Karakterleri (dizibilgi.tv, 27.01.2028), Nur Saçbüker (ajanshaber.com, 27.01.2028), Nur Saçbüker (dirensanat.com, 27.01.2028), Nur Saçbüker (sinematurk.com, 27.01.2028), Hıçkırık Melek Kimdir? Kenan’ın Kardeşi Melek Kimdir? (dizidenizi.com,  02.02.2018).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör