Ünal Yürekli

Psikiyatrist, STK Yöneticisi, Tıp Doktoru, Şair

Doğum
25 Mart, 1941
Ölüm
06 Kasım, 2018
Eğitim
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi
Burç

Şair, mütehassıs hekim, psikiyatrist, STK yöneticisi, İnsanlık Sanatı Derneği Başkanı (D. 25 Mart 1941, Ereğli / Konya – Ö. 6 Kasım 2018, İstanbul). Konya Ereğli Dumlupınar İlkokulu, Konya Ereğli Ortaokulu, Konya Ereğli Lisesi, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi (1976) mezunu. Lisans öğrenimini tamamladığı yıl, psikiyatri alanında ihtisasını tamamlayarak Mütehassıs Hekim olarak görev yapmaya başladı. Uzman Psikiyatrist Dr. olarak çalışmalarını İstanbul’da sürdürdü.

Dr. Ünal Yürekli, 6 Kasım 2018 Salı günü İstanbul’da vefat etti. Cenazesi, Şakirin Camiinde 6 Kasım 2018 Çarşamba günü ikindi vakti kılınan namazdan sonra Karacaahmet mezarlığında toprağa verildi.

Kurucusu olduğu İnsanlık Sanatı Derneği Başkanı olarak İstanbul’da birçok kültür ve sanat etkinliği düzenleyen, bu alanda çalışmaları olanları destekleyen Dr. Ünal Yürekli, Gülderen Yürekli ile evli; Cenk Mutlu Yürekli, Cansu Çiçeğim Yürekli Görür adlarında iki çocuk babasıdır.

Dr. Ünal Yürekli’nin yazı ve şiirleri Konya Çağrı dergisi, Düzce’nin Sesi gazetesi ile Çaba ve Trabzon Kıyı dergilerinde yayımlandı. Sanatçı kişiliğiyle Ankara Polis Radyosunun Şiir Köşesi, İstanbul Radyosunun Yürekten Deyişler programlarına yer aldı.

Dr. Ünal Yürekli, şiirlerinden bir bölümünü 1968 yılında “Mutlu Çiçeğim Gel Artık” adlı kitabında toplamış, sanat çevrelerinde ilgi ve beğeniyle karşılanan şiir kitabı hakkında çeşitli gazete ve dergilerde eleştiri ve yorum yazıları yayımlanmıştır.

KAYNAK. Dr. Ünal Yürekli (Bilgi teyidi, Kasım 2017).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör