Emir Özden

Oyuncu

Doğum
21 Ekim, 1996
Eğitim
Kadir Has Üniversitesi
Burç

Dizi film oyuncusu. 21 Ekim 1996 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Lisede okuduğu tiyatro bölümüyle oyunculuk serüvenine atıldı. Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümünden mezun olduktan sonra Kadir Has Üniversitesi’ne giren Özden’in eğitimi devam etmektedir.  

Reklam filmleriyle oyunculuğa adım atan Özden daha sonra dizi filmlerde rol almaya başladı. Kısa sürede ekranların tanınan yüzlerinden olmayı başaran Emir Özden’in ilk dizi projesi TRT’de ekranlara gelen, 2012 yapımı Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam olmuştur.

Kariyere attığı ilk adım sonrası genç oyuncu Böyle Bitmesin (2013) ve Not Defteri (2014) gibi dizilerde rol almıştır. Önemli projelerde küçük de olsa rol sahibi olan yetenekli oyuncu geçtiğimiz sezonun en popüler yapımlarından olan başrollerinde Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli’nin oturduğu Poyraz Karayel’de konuk oyuncu olarak yer almıştır.

 

Umuda Kelepçe Vurulmaz dizisiyle aranan yüzlerden biri oldu.

 

2016 yılında FOX TV’de ekranlara gelen gençlik dizisi “Umuda Kelepçe Vurulmaz” daki Kömür karakteriyle oldukça sevildi. Genellikle genç yeteneklerin kadro bulduğu dizide; Mert Yazıcıoğlu, Melisa Şenolsun, Begüm Birgören gibi başarılı isimlerle beraber rol aldı.

 

“Kanatsız Kuşlar” Emre rolünde:

 

21 yaşındaki oyuncu ATV ekranlarında olmaya devam eden sevilen yapım Kanatsız Kuşlar’da dizinin başı beladan kurtulmayan genç karakteri Emre’yi canlandırmaktadır. Kanatsız Kuşlar’ın oyuncu kadrosunda Ümit Kantarcılar, Melis Tüzüngüç, Seda Türkmen, Servet Pandur, Deniz Bolışık gibi ünlü isimler yer almaktadır.

 

Rol Aldığı Diziler:

 

Kanatsız Kuşlar (Emre, TV Dizisi, 2017)

Umuda Kelepçe Vurulmaz (Kömür, TV Dizisi, 2016)

Poyraz Karayel 1 Sezon (TV Dizisi, 2014)

Not Defteri (Alper, TV Dizisi, 2014)

Böyle Bitmesin (TV Dizisi, 2012)

Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam (TV Dizisi, 2012)

 

KAYNAKÇA: Emir Özden (haber7.com, 16.09.207), Emir Özden (haber.fragman-tv.com, 16.09.207), Emir Özden (sinematurk.com, 16.09.207).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör