Musa Kulaklıkaya

Kamu Yöneticisi, STK Yöneticisi, Diplomat

Doğum
-
Eğitim
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü

Diplomat, kamu yöneticisi, kaymakam, vali yardımcısı, TİKA eski Başkanı, Moritanya eski Büyükelçisi, SESRIC Genel Direktörü. Konya'da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. Karadeniz Teknik üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye bölümünde Merkezi Yönetimle Yerel Yönetimler Arasında Görev ve Kaynak Bölüşümünde Türkiye’de Belediyeler konulu teziyle lisansını tamamladı. Ankara Üniversitesinde “Kentleşme ve Çevre” alanında başladığı doktora çalışması devam ediyor. İngilizce ve Arapça biliyor.

Çalışma hayatına Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nda (TCDD) uzman olarak başladı. Daha sonra, İçişleri Bakanlığında Kaymakam adayı ve Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde Kaymakam ve Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

2004 yılında Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nda (TİKA) Başkan Yardımcısı olarak atandı. 3.5 yıl TİKA Başkan Yardımcılığı görevinin ardından, 2007 yılında TİKA Başkanı olarak atandı. 27 Mart 2015 tarihinde SESRIC Genel Direktörlüğü görevini üstlendi.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı tarafından ECO Ödülü, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatı tarafından "Dünya Gıda Günü Ödülü"ne layık görüldü.

2011'de Türkiye'nin Moritanya Büyükelçisi olarak atanan Kulaklıkaya, burada TİKA ve Türk sivil toplum kuruluşlarının ülkedeki gıda güvenliği, içme suyu ve sağlık projelerini koordine etti.

"Kalkınma İşbirliğinde Yeni Bir Aktör Olarak Türkiye" (Turkey as a New Player in Development Cooperation) (Insight Turkey, 2010, Dr Rahman Nurdun ile birlikte) ve Kalkınma Yardımında Dünyadaki Son Trendler ve TİKA (Uluslararası Sorunlar Dergisi, 2011) başlıklı yayınların yazarıdır.

KAYNAK: Musa Kulaklıkaya (sesric.org, 31.08.2017).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör