Hasan Özaba

Kamu Yöneticisi

Doğum
Eğitim
Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü

Kamu yöneticisi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı. 1971 yılında Erzincan Üzümlü'de doğdu. 1988 yılında Üzümlü Lisesinden, 1992 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. 17 Ağustos 1993 tarihinde Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünde devlet bütçe uzman yardımcısı olarak işe başladı.

Devlet bütçe uzman yardımcısı olarak, personel mevzuatı ile ilgili "Maaş ve Yük Hesapları Dairesi" ve bütçe hazırlık ve uygulama ile ilgili "Yükseköğretim Hizmetleri Dairesi"nde çalıştı. Hazırladığı "Cumhuriyetten Günümüze Türk İktisat Politikası Gelişimi ve Sonuçları" konulu devlet bütçe uzmanlığı araştırma raporu ile yapılan yeterlilik seçmesini kazanarak Aralık 1996'da devlet bütçe uzmanı olarak atandı.

Devlet bütçe uzmanı olarak, bütçe hazırlık ve uygulama ile ilgili "Bütçe Politikası ve Parlamento ilişkileri Dairesi" ile "Ekonomik Hizmetler Dairesi"nde çalıştı. Ocak 2004'te daire başkanı olarak atandı.

Daire başkanı olarak, bütçe hazırlık ve uygulama ile ilgili "Yatırım Hizmetleri Dairesi", "Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi" ve "Ekonomik Hizmetler Dairesi"nde çalıştı. Bu dönem içerisinde Kamu Mali Yönetimi Projesi, Analitik Bütçe Sınıflandırması Projesi, E-Bütçe Projesi, Köy-Des Projesi, Performans Esaslı Bütçeleme Projesi, 5018 sayılı Kanunun özellikle bütçe hazırlık ve uygulamaya ilişkin getirdiği yeni düzenlemeler ve modeller konusunda oluşturulan çeşitli projelerde aktif olarak yer aldı. Ayrıca KKTC ile yürütülen ekonomik programın yürütülmesinden sorumlu T.C. Teknik Heyeti üyeliği, Mesleki Yeterlilik Kurumu genel kurul üyeliği ile Türk Akreditasyon Kurumu genel kurul üyeliği yapmıştır. Ekim 2013'te vekaleten genel müdür yardımcılığına atandı.

Genel müdür yardımcısı olarak "Mali Yönetim ve Kontrol Dairesi", "İç Denetim Merkezi Uyumlaştırma Dairesi" ve "Kamu İç Mali Kontrolü Eğitim ve Rehberlik Dairesi'nden sorumlu olarak çalıştı. 15 Mayıs 2015 tarihinde Gençlik ve Spor Bakanlığı müsteşar yardımcılığına atandı.

5018 sayılı Kanun uygulamaları, kamu ihale mevzuatı, harcırah kanunu, personel mevzuatı başta olmak üzere gider mevzuatı ve diğer konulara ilişkin çok sayıda kurs ve seminere katıldı. Bütçe hazırlık ve uygulama ile 5018 sayılı Kanunun uygulanmasına ilişkin konularda kamu idarelerince düzenlenen eğitim programlarına eğitici olarak katıldı.

Maliye Dergisinde yayımlanan "Konsolide Bütçe Gelirleri İçerisinde Vergi Dışı Normal Gelirlerinin Yeri ve Önemi" konulu makale ile diğer bazı dergilerde bütçe ve gider mevzuatı konularında yayımlanmış makaleleri bulunmaktadır.

Evli ve iki çocuk babası olup Fransızca bilmektedir.

KAYNAK: Müsteşar Yardımcısı (gsb.gov.tr, 02.08.2017).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör